O eventuală tranzacţie ar urma să se ridice la cel puţin 40 de miliarde de dolari (29 miliarde de euro), cât reprezintă capitalizarea actuală a DirecTV, adaugă WSJ.

Prin combinarea AT&T cu DirecTV ar lua naştere un nou gigant în domeniul televiziunii cu plată, în condiţiile în care DirecTV are, în prezent, 20 de milioane de abonaţi, iar AT&T un număr de 5,7 milioane abonaţi.

Noua entitate s-ar apropia de cei 30 de milioane de abonaţi pe care îi va avea compania rezultată de pe urma fuziunii operatorilor de cablu Comcast şi Time Warner Cable.

Această achiziţie ar permite AT&T, cel mai mare operator de telecomunicaţii din SUA, să ofere pachete combinate de servicii de telefonie mobilă şi televiziune prin cablu la nivel naţional.

Potrivit surselor citate de WSJ, DirecTV ar fi deschisă la ideea unui acord cu AT&T, un gigant a cărei capitalizare bursieră se apropie de 185 de miliarde de dolari.

Un acord între AT&T şi DirecTV va fi analizat cu atenţie de Autoritatea americană pentru concurenţă, aşa cum a fost cazul tranzacţiei dintre Comcast şi Time Warner Cable, anunţată în luna februarie.

Pentru a obţine aprobarea organismelor de reglementare, Comcast a fost nevoit să renunţe la 3,9 milioane de abonaţi la serviciile sale video, dintre care 1,4 milioane au fost cedaţi firmei Charter Communications.

Sursa: Agerpres