Se schimbă Codul Penal

Se schimbă Codul Penal! Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a dezvăluit o propunere de amendament la Codul Penal, menit să facă față clanurilor din Timișoara și din alte părți ale țării, care își terorizează vecinii.

Amendamentul vizează obligarea acestor clanuri să vândă proprietățile pe care le dețin la prețuri mult reduse. Este posibil să fie impus un ordin de restricție împotriva vecinilor agresivi. Mai mult, actul de terorizare va fi considerat infracțiune.

Alfred Simonis
Alfred Simonis (SURSA FOTO: Camera Deputaților)

Se poate institui un ordin de restricție și de protecție împotriva vecinilor agresivi

Alfred Simonis a identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție și de protecție împotriva vecinilor agresivi. În consecință, se poate iniția urmărirea penală și se poate incrimina penal fapta de terorizare.

De-a lungul anilor, clanurile din Timișoara și din întreaga țară au terorizat vecinii prin diverse mecanisme de constrângere, obligându-i să-și vândă imobilele la prețuri derizorii. Odată ce legea va intra în vigoare, va fi incriminată penal agresiunea permanentă, o faptă care nu putea fi identificată până în prezent.

Această lege va impune o formă de restricție împotriva acestor practici. Ea va obliga legiuitorul să sancționeze în mod sever astfel de comportamente, în scopul protejării cetățenilor.

A dat exemplu de astfel de manifestări de teroare, la adresa locuitorilor, de la fecale pe casa scării și muzică dată tare până la la inundaţii provocate pentru a-i constrânge să-și vândă locuințele.

„Am identificat acest mecanism prin care practic se poate institui un ordin de restricţie, de protecţie, faţă de vecinii agresivi, se poate începe urmărirea penală şi se incriminează penal această faptă de terorizare, pentru că ani la rândul clanuri din Timişoara şi din toată ţara şi-au terorizat vecinii prin tot felul de mecanisme de constrângere, să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau.

După ce această lege va intra în vigoare, se incriminează penal agresiunea permanentă pe care până astăzi nu o puteai identifica. Această lege va institui un fel de restricţie faţă de aceştia şi va obliga leguitorul să sancţioneze dur aceste practici, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi”, a zis el.