Ştefănescu a adăugat că nu doreşte să folosească termeni radicali despre colegii care au plecat din PSD la Pro Romania, formaţiune condusă de fostul lider al social-democraţilor, Victor Ponta. 

"N-aş vrea să folosesc termeni radicali, atunci când vorbesc despre foşti colegi cu care am lucrat. Unii au fost miniştri şi şi-au făcut datoria pentru partid, unii au fost alături de noi în toate campaniile şi nu pot să folosesc termeni urâţi vizavi de ei. Eu sper ca aceste lucruri să stopeze şi liderii grupurilor noastre de la Senat şi de la Camera Deputaţilor şi viceliderii poate săptămâna viitoare vor discuta şi cu alţi parlamentari să vadă dacă sunt sau nu nemulţumiri şi dacă acestea pot fi rezolvate", a declarat Codrin Ştefănescu. 

Potrivit acestuia, calea dialogului poate fi o soluţie. 

"Calea dialogului poate fi o soluţie, şi am să explic de ce – pentru că avem adversari foarte cruzi, avem adversari care ne pândesc toate mişcările şi n-aş vrea să dăm satisfacţie, mai ales că avem o bătălie şi o miză uriaşă cu ei, să nu avem niciun fel de problemă, niciun fel de fisură în interior. N-aş vrea să văd privirile satisfăcute ale lui Orban şi ale lui Dancă atunci când se uită la PSD sau ale celor care mai fac parte încă din structurile statului paralel sau mafiot – cum îl definea Băsescu – care se bucură că în PSD există un anumit tip de dispută. Şi atunci trebuie să facem tot ce este posibil omeneşte şi toate eforturile pentru a găsi soluţia de a rămâne împreună, pentru că bătălia cu ăştia de-abia a început", a argumentat secretarul general adjunct al PSD. 

Doi foşti miniştri – Mircea Titus Dobre (ministrul Turismului) şi Nicolae Bănicioiu (ministrul Sănătăţii) – au demisionat din PSD şi s-au alăturat Pro România. 

“Am decis să mă alătur colegilor mei din guvernarea Ponta, cu care am făcut lucruri bune pentru România şi alături de care vreau să fac în continuare lucruri bune. Nu pot să mai fiu părtaş la ipocrizie şi la superficialitatea promovată de domnul Dragnea la PSD acum”, a declarat Nicolae Bănicioiu, care a fost şi preşedinte al TSD. 

Miercuri s-a înscris în Partidul Pro România deputata Gabriela Podaşcă, după ce, cu o zi înainte, au plecat deputaţii Cătălin Nechifor şi Emilia Meiroşu.


Te-ar putea interesa și: