Compania Naționalăl de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță, luni, că a solicitat Asocierii Webuild SPA – Trancrad SRL documentele necesare semnării contractului de proiectare și executie a secțiunii 3 din autostrada Sibiu – Pitești.

Contractul pentru lotul trei din autostrada Sibiu – Pitești, aproape semnat

CNAIR SA a demarat procedurile administrative necesare semnării contractului pentru proiectarea și executia secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești (Cornetu – Tîgveni).

„Procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică”, anunță CNAIR.

În 12 mai 2022 CNAIR a desemnat câștigător al acestui contract tot Asocierea Webuild SPA – Trancrad SRL, cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, care are 37,4 km, va dura 57 de luni și va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt: 95 de poduri și pasaje, tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie, nod rutier Cornetu și nod rutier Văleni, ecoduct în zona localității Călinești.

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu-Pitești care va traversa efectiv Carpații.

Licitație pentru contracte la Autostrada Bacău-Paşcani

De asemenea, CNAIR a transmis luni spre validare la ANAP documentaţiile pentru atribuirea contractelor necesare construcţiei celor 3 loturi ale Autostrăzii Bacău-Paşcani, cu o lungime de 77,39 km.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, valoarea estimată a celor trei contracte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este de 5,858 miliarde de lei (fără TVA). Astfel, lotul 1 (30,3 km), cuprins între Săuceşti (Bacău) şi Trifeşti, are o valoare estimată de 2,04 miliarde de lei (fără TVA), execuţia lotului 2 (18,99 km), cuprins între Trifeşti şi Gherăieşti, este estimată la 1,60 miliarde de lei (fără TVA), iar lotul 3 (28,09 km), cuprins între Mirceşti şi Paşcani, are o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA).

Constructorii care vor câştiga aceste contracte trebuie să finalizeze lucrările în cel mult 30 de luni, precizează CNAIR.

„ANAP are la dispoziţie maximum 10 zile, conform legii, pentru verificarea documentelor, iar după validare CNAIR va putea lansa licitaţiile propriu-zise ale contractelor pentru execuţia lucrărilor”, se mai spune în comunicat.