Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va relua în septembrie licitaţia pentru construcţia variantei de ocolire Deva – Orăştie, la profil de autostradă, contract estimat la 253,37 milioane euro, fără TVA, lucrările urmând să dureze doi ani.

CNADNR a organizat o licitaţie, la sfârşitul anului 2006, pentru faza de precalificare a firmelor, însă procedurile finale de atribuire nu au fost încheiate deorece consultantul, consorţiul DHV Consultants/Athens Development Office din Olanda, a întârziat revizuirea proiectului tehnic.

Compania de Drumuri a reziliat contractul cu consorţiul şi a organizat o altă licitaţie. În urma revizuirii proiectului tehnic, firmele care se precalificaseră nu mai îndeplineau condiţiile pentru noul proiect. La acea dată, costurile de construcţie erau estimate la 130,9 milioane de euro, iar lucrările urmau să dureze trei ani.

Lucrările sunt finanţate de Uniunea Europeană, prin facilitatea ex-ISPA, şi bugetul de stat, având au o garanţie de doi ani.

CNADNR estimează că semnarea contractului va avea loc în jurul datei de 5 octombrie, iar ofertele pot fi depuse până la 1 septembrie, dată la care acestea vor fi deschise.

Şoseaua va avea o lungime de 32,8 kilometri şi va fi un tronson din viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu-Deva-Nădlac care face parte din Coridorul IV de Transport Paneuropean.

SURSA: Mediafax