"Societatea a fost sancţionată la finalul anului trecut. Dosarul lor este incomplet. Funcţionau fără autorizaţia de alimentaţie publică. Autorizaţie pentru siguranţă la incendii e emisă de ISU. Din câte ştiu, au documentaţia făcută şi s-a prorogat termenul până în 2017. Până atunci, funcţionează pe proprie răspundere.", a spus Mihai Toader, primarul Sectorul 2.

Şi viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu spune că dosarul depus de reprezentanţii Clubului Bamboo pentru a obţine autorizaţia de funcţionare, în acest an, era incomplet, lipsind autorizaţia de construire recepţionată.

"În fiecare an se reautorizează, se obţine autorizaţia de funcţionare în baza unui set de acte. Depuseseră dosarul, dar incomplet. (…) În acest an au depus din nou dosarul, dar incomplet. Din fericire, se pare că aveau planul acesta de acţiune la incendiu, de evacuare, vizat de ISU. Am văzut că nu au fost victime. Probabil a contat şi chestia aceasta. Dar nu aveau alte acte, cum ar fi autorizaţia de construire recepţionată", a precizat viceprimarul de sector.

Dan Cristian Popescu a mai declarat că pentru acelaşi motiv, al dosarului incomplet în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, anul trecut, reprezentanţii Primăriei au amendat clubul respectiv.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a făcut noi precizări îngrijorătoare. "Trebuie să ne aplecăm către legislaţie. E o grupă operativă care s-a activat imediat după apelul de la 3:32. Va trebui să facem verificări. Prioritatea pentru noi este să salvăm vieţi. ISU a făcut mai multe verificări. S-au dat amenzi repetate. S-au făcut verificări. Funcţionează pe propria lor răspundere."

Autorităţile au venit cu prime precizări după incendiul din Clubul Bamboo. Acesta nu avea autorizaţie, spune purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile care a anunţat că proprietarii au primit trei amenzi foarte mari pentru nereguli.

"Avizul de securitate a fost solicitat în 2009. S-au respectat normele şi a fost emis acest aviz. Ulterior, era de obligaţia propritarului să ceară un alt aviz. 25 mai 2015 amendă de 5500 de lei. 13 noiembrie 2015, două amenzi de 15.000 de lei. Noiembrie 2016, amendă de 2000 de lei pentru probleme cu evacuarea", a spus Daniel Vasile.

"Controalele desfăşurate din noiembrie 2015, de când a intrat în vigoare hotărârea de Guvern care a dat posibilitatea ISU de a închide clubul, deficienţele nu puteau constitui temei pentru închiderea clubului. Exista o stare de pericol ca la orice alt operator economic. Există risc iminent. E ordin să nu se intre înăuntru. Din imaginile vizializate până acum, clubul era plin", a precizat purtatorul de cuvânt al ISU.

Activităţile de cercetare în dosarul incendiului de la clubul Bamboo au început în această dimineaţă şi sunt audiate persoane ce prezintă interes pentru cauză, au declarat pentru Agerpres oficiali ai DGPMB.

Potrivit surselor citate, persoanele care vir fi audiate vor fi decise şi de Parchetul de pe lângă TMB.

Audierile în dosarul incendiului de la clubul Bamboo vor avea loc la Poliţia capitalei – Serviciul omoruri, au anunţat sâmbătă oficiali ai DGPMB.

Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei, informează Biroul de presă al DGPMB.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală privind infracţiunea de distrugere din culpă – având ca urmare vătămarea mai multor persoane, în urma incendiului produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în Clubul Bamboo.

"Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri. În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes şi a fost iniţiată cercetarea la faţa locului. Continuarea acestei activităţi este influenţată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum şi de faptul că pericolul de prăbuşire a structurii nu a fost înlăturat", precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat.

Conform sursei citate, sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză – autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control.

"La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului", mai arată comunicatul.

Administratorul clubului Bamboo se află internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pe Secţia Toxicologie, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

"Este adus la noi, la Toxicologie. Este internat la noi în spital", a afirmat medicul.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la clubul Bamboo din Capitală. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbuşită în cea mai mare parte.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în spitalele din Capitală au ajuns, în urma incendiului din Bamboo, 41 de persoane, unele dintre acestea prezentându-se cu mijloace proprii la unităţile medicale, însă cele mai multe au fost aduse cu ambulanţele SMURD şi SABIF.