CLICK AICI PENTRU A DISTRIBUI INFORMAȚIA PE FACEBOOK În ordonanţă de urgenţă nr. 111 /2011 privind comunicaţiile electronice, la CAPITOLUL V- Drepturile utilizatorilor finali- SECŢIUNEA 1 se specifică:
(51) (7) În cazul în care contractul încheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificării unilaterale, acesta este obligat să notifice în avans abonatul cu privire la intenţia sa, astfel încât acesta să beneficieze de un termen de cel puţin 30 de zile pentru exercitarea dreptului de denunţare unilaterală a contractului, în cazul în care nu este de acord cu modificările propuse, fără plata niciunor penalităţi sau despăgubiri.
RCS&RDS le-a comunicat abonaţilor săi, la sfârşitul lunii trecute, printr-un mesaj, ca televiziunile "Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie".
Operatorul de cablu susţine că la finele lunii noiembrie 2012 a expirat contractul de distribuţie dintre RCS şi Discovery Networks International, acesta neputând fi prelungit întrucât cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. “În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege”, se arată în comunicatul remis de operatorul de cablu.
LOVITURĂ DURĂ PENTRU RDS! Discovery, oferit gratuit
UPC, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, oferă oferă acces gratuit la toate cele 20 de canale documentare existente în grilă, inclusiv toate canalele Discovery. Cum le răspunde RCS&RDS preşedintelui Discovery şi şefului CNA Compania RCS&RDS a remis două puncte de vedere referitoare la declaraţiile preşedintelui Discovery Networks şi şefului CNA, după ce operatorul de cablu a scos din grila de programe mai multe posturi tv. RDS nu avea aprobarea să scoată Discovery Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a declarat vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului să scoată din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmând să fie analizat în prima şedinţă a CNA de săptămâna viitoare. APARE O NOUĂ TELEVIZIUNE! RDS a găsit înlocuitor pentru Discovery RCS&RDS a depus la CNA o cerere de licență pentru introducerea în grila Digi TV începând cu 1 decembrie 2012 a canalului BBC Entertainment, în locul Discovery Channel, iar de la 1 ianuarie 2013, și a canalului BBC Knowledge, au spus pentru HotNews.ro surse din piata. CLICK AICI PENTRU A DISTRIBUI INFORMAȚIA PE FACEBOOK