Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că a avut un șoc, crezând că i-a scris Liviu Dragnea din închisoare. De fapt, mesajul era la de premierul Dăncilă, care îi făcea invitația să adere la Pactul pentru bunăstarea cetățenilor, de pe contul  de mail al fostului președinte al PSD.

”În ultimele luni, Dăncilă încearcă să ne zică că e neconflictuală. Azi dimineață am scăpat din mână telefonul, văd că îmi scrie Liviu Dragnea mesaj. Președintele PSD mi-a scris un mesaj prin care ne invita să aderăm la ideile lui Dragnea. Apreciez gestul lui Dăncilă de a ne confirma că e un premier marionetă. Dăncilă, pleacă și scrie în numele tău, nu în numele lui Dragnea. Pactul vostru propus poate fi acceptat cu o singură condiție: trimiterea Guvernului Dragnea 3 acasă!”, a spus Eugen Tomac la Costinești.

Premierul a propus vineri seară ”Pactul național pentru bunăstarea românilor”, prin care toate partidele politice parlamentare să garanteze că salariile și pensiile nu vor mai avea de suferit în perioada următoare.

Dăncilă cere ca partidele care vor semna acest pact să se angajeze că nu vor mai tăia pensiile și salariile românior, așa cum s-a înttâmplat în 2010, în timpul guvernării Băsescu – Boc. Propunerea vina ca răspuns la Pactul național inițiat de președintele Iohannis.