Noul Civic Type R ascunde sub capotă un propulsor dezvoltat de motoristul japonez în special pentru piața europeană. Acesta are injecție directă, tehnologie VTEC și o turbină de ultimă generație pentru a oferi performanțe de referință în segmentul hot-hatch-urilor –  310 CP / 6.500 rpm și 400 Nm / 2.500 rpm. Parte a familiei Earth Dreams, propulsorul 2.0 VTEC TURBO păstrează caracteristica tradițională a motoarelor Honda alimentate cu benzină având zona roșie a turometrului marcată la 7.000 rpm. Modelul este disponibil exclusiv cu o transmisie manuală cu 6 trepte. La capitolul performanțe dinamice, noul Type R redefinește termenul de hot-hatch, cu un sprint 0-100 km/h realizat în doar 5.7 secunde și o viteză de top de 270 km/h. Noul Type R are un pret de bază de 31.950 euro, fără TVA pentru versiunea de echipare de top GT Pack.

Prezentat europenilor încă din primăvara acestui an, la expoziția auto de la Geneva, micul SUV HR-V a sosit în România cu o gamă de prețuri care pornește de la de 17.490 euro fără TVA, pentru variantele alimentate cu benzină și de 19.490 euro, tot fără TVA, pentru cea diesel. Grație unei platforme avansate care permite poziționarea rezervorului în partea din față a mașinii, HR-V oferă posesorului sistemului Magic Seats, ce permite rabatarea pe verticală a banchetei. Latura practică este completată de un portbagaj generos de 453 de litri. Echiparea standard oferă, de asemenea, un pachet tehnologic avansat care include atât noua interfață multimedia Honda Connect cât și pachetul de sisteme de siguranță ADAS. Aceste inițiale ascund de fapt sistemul activ pentru frânarea de urgență (CTBA), sistemul de avertizare vizual și auditiv al pericolului de coliziune (FCW), sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație (TSR), sistem de avertizare vizuală și sonoră de părăsire a benzii de rulare (LDW) și limitatorul inteligent de viteză care corelează limita setată cu informațiile primite de la sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.  Modelul model este disponibil cu două motorizări EURO6, 1.5 i-VTEC de 130 CP și 1.6 i-DTEC de 120 CP.

A treia generație a modelului de clasă mică Honda, Jazz, redefinește conceptul de spațiu și versatilitate în segmentul citadinelor. Cu o lungime totală cu 95 mm mai mare față de vechea generație și 30 mm în plus la ampatament, noul Jazz își surclasează predecesorul în materie de spațiu interior și setează noua referință a clasei mici. Drept rezultat, noul Jazz oferă 115 mm spațiu în plus pentru genunchii pasagerilor de pe banchetă și un portbagaj de 354 litri (+17 l față de generația precedentă). Avantajul noii platforme tehnice se observă și la nivelul greutății și rigidității torsionale, noul Jazz fiind cu 12% mai ușor comparativ cu vechiul model. Vehiculul este propulsat de o nouă unitate 1.3 l i-VTEC din familia Earth Dreams care produce 102 CP și un cuplu motor de 123 Nm. Noul propulsor satisface normele de poluare EURO6 și are un consum mixt anunțat de producător de 4,6 l/100 km. Noul Jazz are un preț de pornire de 12.490 euro, fără TVA.