Hot Hatch sau Hatch Supersport, oricum i-ai spune noului Suzuki Swift Sport, acesta are cifrele de partea lui: doar 970 kg pentru un cuplu de 230 Nm. Designul agresiv al lui Suzuki Swift Sport este întărit de jantele din aliaj de 17 inci și de evacuarea dublă.

Inima lui Swift Sport, este însă propulsorul 1.4 BOOSTERJET, al cărui compresor îl ajută la generarea cuplului de 230Nm încă de la turații scăzute. În plus, noul Suzuki Swift Sport oferă senzații spectaculoase într-un decor cu elemente cromate, cu nuanțe de negru și cusături roșii, iar volanul în forma literei „D” și pedalele din aliaj întăresc caracteristica sa sportivă.

Consola centrală a noului Swift Sport este îmbunătățită cu un touchscreen de 7 inch, compatibilă prin aplicații Apple CarPlay si Android Auto cu orice smartphone. Noi optimizări s-au făcut și pe cutia manuală în 6 trepte, preluată de la versiunea anterioară, dar și pentru sistemul de suspensie, care oferă o stabilitate mai mare la condus și un răspuns mult mai dinamic.

„Noul Swift Sport nu vine doar cu performanțe îmbunătățite, ci și cu o serie de echipări de siguranță activă și pasivă precum sistemele Dual Sensor Brake Support, Adaptive Cruise Control sau Lane Departure Warning. Culoarea de lansare a noului model este “Champion Yellow”, culoare derivată din cea a modelului de uzină care a concurat în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat juniorilor. În total, Swift Sport va fi disponibil în șapte culori, inclusiv noile Burning Red Pearl Metallic și Speedy Blue Metallic, introduse pe toată gama Swift”, a declarat Nicoleta Gerea, Office Leader Suzuki România. 

Noul Suzuki Swift Sport va fi disponibil și în România începând cu a doua parte a lui 2018.

Pe lângă lansarea națională a generației a treia a modelului Swift Sport, Suzuki România prezintă la SIAB și consacratele tehnologii Suzuki, AllGrip și Hybrid.

„Suzuki Vitara și-a făcut loc de-a lungul anilor în segmentul SUV-urilor pe piața autohtonă. Actualul Suzuki Vitara a reușit să ofere celor aproape 4100 de posesori de la lansarea sa din 2015 până în prezent, satisfacția unei tehnologii 4X4 performante, accesibilă oricui.

Gama producătorului japonez este însă completată cu modele crossover precum Suzuki SX4 S-Cross sau veritabilul ”stăpân al sălbăticiei” Suzuki Jimny”, continuă Nicoleta Gerea.

Tehnologia AllGrip disponibilă pe modelele Suzuki Ignis, Suzuki Swift, Suzuki Vitara, Suzuki SX4 S-Cross și Suzuki Jimny devine practic accesibilă pentru cei care doar visau o mașină cu tracțiune integrală.

Faptul că Suzuki se alinieaza schimbarilor din industrie, o dovedește existența sistemului inteligent Hybrid (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) pe modelele Swift și Baleno disponibile în showroom-urile din România și la standul Suzuki de la SIAB.

La fel ca în cazul tracțiunii integrale, Suzuki face accesibil hibridul pentru șoferii din România.

Foto: Răzvan Vălcăneațu