Acesta este şi primul proiect de certificare încheiat de Colliers International de la lansarea serviciului în România, în 2011. Proiectul City Gate cuprinde două turnuri de birouri a câte 18 etaje fiecare. Clădirile de clasa A au o suprafaţă construită de 44.000 mp şi sunt ocupate de companii precum Rompetrol, Romtelecom, Microsoft, Millenium Bank, Hoffmann-La Roche, Alcatel, E.ON şi Chevron.

“Decizia întăreşte angajamentul nostru faţă de piaţa din România şi stabileşte premise pozitive pentru certificarea celui de-al doilea turn, City Gate South Tower, aflată acum în derulare. Dezvoltatorii proiectului aşteaptă cu nerăbdare beneficiile care vor decurge din această certificare vizavi de reducerea costurilor de operare a proiectului”, a declarat Shimon Galon, CEO-ul GTC Romania.

Colliers oferă consiliere în vederea obţinerii certificatelor LEED şi BREEAM, atât pentru clădirile existente, cu scopul de a îmbunătăţi performanţa şi sustenabilitatea acestora, cât şi pentru proiectele noi. În prezent, Colliers asistă 12 proiecte în România şi peste 20 proiecte în Europa Centrală şi de Est în vederea obţinerii certificării verzi.

GTC este dezvoltatorul străin cu cele mai multe proiecte finalizate în România. Compania a investit în cele şapte proiecte pe care le are acum în portofoliu un total de circa 377 mil. euro. Este vorba despre complexul de birouri City Gate, ansamblurile rezidenţiale Rose Garden şi FeliCity şi centrele comerciale Galleria din Arad, Suceava, Piatra Neamţ şi Buzău. La acestea se pot adăuga primele două clădiri de birouri moderne din Bucureşti, Europe House şi America House, pentru care israelienii au încasat în urma vânzării circa 100 mil. euro.