Grupul bancar intentioneaza sa-si mareasca numarul de sucursale din Japonia cu 40% la aproape 200, si va incerca sa scape de imagine de banca de nisa pe care o are in a doua mare economie a lumii, informeaza Associated Press. 

Banca i-a contactat pe Howard Baker, un fost ambasador al Statelor Unite in Japonia, si pe Masajuro Shiokawa, fost ministru de finante japonez, pentru a o consilia in planul de extindere. In urma cu trei ani, autoritatile nipone au obligat Citigroup sa inceteze sa desfasoare operatiuni in Japonia, acuzand-o de incalcarea unor reguli ale pietei, iar acum Citigroup incearca sa-si creeze o noua identitate pentru piata japoneza. 

Luna aceasta, grupul si-a lansat filiala locala in Tokyo, Citibank Japan, si a inceput sa deschida sucursale in suburbii si in orasele mari din jurul capitalei. Citigroup detine 32 de sucursale Citibank in prezent si intentioneaza sa dubleze acest numar in urmatorii ani. Numarul total al sucursalelor detinute de grupul bancar american in Japonia este de 140.

 

Sursa: AP