Centrol comercial AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din România, a anunţat semnarea unui parteneriat pentru construirea în cadrul complexului a unui circuit de karting.

Investiţia se va ridica la 250.000 de euro. Circuitul de karting va deveni cel mai mare de acest fel din cadrul unui centru comercial în ţara noastră şi se va adresa atât copiilor, cât şi adulţilor. Va include trei piste cu nouă karturi (şase destinate adulţilor şi trei copiilor).

Cea mai lungă dintre piste va măsura 250 de metri şi va avea o lăţime de 7,5 metri, urmată de cea cu o lungime de 100 de metri şi o lăţime de 4 metri, destinată doar copiilor cu vârste între 5 şi 9 ani. Cea de-a treia pistă va avea o lungime de 20 de metri şi va fi destinată copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani.

Karturile destinate copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani, din motive de securitate, vor fi alimentate electric, celelate fiind echipate cu motoare în 4 timpi de 1.5CP (pentru copii) şi 6.5 CP pentru adulţi. De asemenea, toate pistele vor fi acoperite cu un asfalt special, folosit şi în circuitele profesioniste.

Deschidere în septembrie

AFI Palace Cotroceni îşi va deschide porţile în a doua jumătate a lunii septembrie 2009, mai devreme cu 3 luni decât termenul anunţat iniţial, decembrie 2009.

Proiectul AFI Palace Cotroceni a absorbit o investiţie  de 300 de milioane de euro, investiţie care îl situează printre cele mai mari proiecte din Bucureşti, implicând un centru comercial şi cinci clădiri de birouri.

SURSA: AFI Palace Cotroceni