Urmează tăieri masive! Lovitură totală pentru peste un milion de români

Marcel Ciolacu estimează că veniturile angajaţilor din sistemul bugetar vor fi tăiate cu 25%. Conform celor spuse de către șeful PSD, o decizie în acest sens ar urma să fie luată în cadrul unei şedinţe de guvern programată pentru miercuri, 24 martie.

„Doamna Turcan a făcut aceste tăieri şi în 2010, când era la PDL. Nu era ministrul Muncii. Era parlamentar şi a votat tăierile de 25%. Vor veni de mâine calculele, în urma Memorandumului aprobat în Guvern, şi veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%. Nu ştiu să facă altceva. Ei nu ştiu cum să echilibreze o economie, nu ştiu cum să creeze venituri, cum să creeze consum şi cum să facă investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu marți, 23 martie, pentru TVR 1.

Care este soluția în actualul context pandemic

De asmenea, șeful PSD a susținut că, în actualul context economic, soluţia o reprezintă nu tăierea salariilor, ci creşterea veniturilor la bugetul de stat.

„Trebuie să îţi creezi venituri. Unde sunt cei 100 de miliarde împrumutate de Cîţu? L-am întrebat de 100 de ori. Nu răspunde niciodată. Dacă el nu îşi creează venituri, de unde să aibă bani? Dacă el a îngheţat totul, nu mai e nici consum, de unde să vină venituri? Dacă tu nu ai investiţii… Ai venit cu bugetul în Parlament cu o întârziere de două luni. Nu ai pornit nicio investiţie nouă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Raluca Turcan, despre reducerea următoarelor sume

Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru bilete de tratament balnear, cu peste 60% mai mult decât s-a cheltuit anul trecut cu această destinație, conform unui comunicat transmise de către ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Decizia privind stabilirea sumei de 200 de milioane de lei pentru biletele de tratament din acest an a fost luată după ce s-a constatat că în 2020 s-a cheltuit doar o treime din totalul de 370 de milioane de lei alocați, respectiv 120,7 milioane de lei.

„Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40%, ceea ce înseamnă 67.000 bilete valorificate. Anul acesta putem contracta aproximativ 103.000 bilete, împărțite în 17 serii de plecare în stațiuni balneoclimaterice.

Nu este așadar vorba despre o diminuare a alocării față de ceea ce a fost anul trecut, așa cum susțin unii vechi practicieni ai manipulărilor pe seama pensionarilor, câtă vreme suma respectivă a fost de fapt utilizată la o treime, din motive legate de pandemie.

entru 2021, an în care se mențin anumite condiționări ale pandemiei, o alocare cu peste 60% mai mare decât suma folosită în 2020 este una realistă și acoperă nevoile de tratament ale pensionarilor”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, potrivit sursei menționate.