Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew Noble. La scurt timp după eveniment, într-o postare pe pagina personală de facebook, liderul PSD anunța că Marea Britanie rămâne, şi după ieşirea din Uniunea Europeană, un partener strategic al României.

“Astăzi am avut o întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, E.S. domnul Andrew Noble. L-am asigurat că #UK este şi rămâne, şi după ieşirea din Uniunea Europeană, un #partener & un #aliat strategic al României”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Totodată, Ciolacu a mai adăugat că în cadrul discuţiilor a fost abordată şi problema vizelor de muncă ale lucrătorilor români din Marea Britanie. Potrivit acestuia, drepturile românilor trebuie protejate.

Ciolacu promite rezolvarea problemei legate de vize

Liderul PSD a mai adăugat că este convisn că vor fi găsite cele mai bune variante pentru rezolvarea problemelor legate de vizele de muncă ale lucrătorilor români.

“În discuţiile de astăzi am abordat şi o problemă stringentă a comunităţii româneşti din Regatul Unit pentru că este foarte clar că drepturile românilor trebuie protejate. Sunt convins că vom găsi cele mai bune #variante pentru vizele de muncă ale lucrătorilor români”, a mai scris Marcel Ciolacu.

În urmă cu doar o săptămână, Marcel Ciolacu a mai avut o întâlnire cu însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România. În urma acelei întâlniri, liderul PSD a transmis că s-a bucurat să vadă ”un adevărat prieten al României” șia. mai adăugat că întreevderea a fost una ”excelentă.

”M-am bucurat să găsesc în domnul Muniz un prieten adevărat al României și am decis să lucrăm împreună pentru întărirea tuturor celor trei piloni pe care se bazează politica externă a României: parteneriatul cu SUA, statutul de membru al Uniunii Europene și rolul țării noastre în cadrul NATO”, scria Ciolacu pe pagina personală de facebook.