Regatul Unit va emite certificate de vaccinare anti-COVID-19 pentru locuitorii săi dacă ele sunt solicitate de alte state, deşi nu intenţionează să le introducă pentru uz în interiorul ţării, a afirmat marţi coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare Nadhim Zahawi.

”La nivel internaţional, dacă alte ţări vor cere un certificat de vaccinare, atunci cred că este corect să facilităm acest lucru”, a declarat Zahawi într-un interviu pentru ”La nivel internaţional, dacă alte ţări vor cere un certificat de vaccinare, atunci cred că este corect să facilităm acest lucru”, a declarat Zahawi într-un interviu pentru BBC.

Regatul Unit nu va folosi pașaportul de vaccinare în interior

Coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului a adăugat că acest pașaport nu va fi folosit la nivel național.

”Nu avem în vedere utilizarea internă a paşapoartelor de vaccinare, nu este în intenţia noastră. Aşa cum a explicat prim-ministrul, calea de urmat cred că va fi programul naţional de vaccinare combinat cu testarea rapidă”, a adăugat acesta.

El a mai spus că Regatul Unit se aşteaptă ca livrările de vaccinuri să crească luna viitoare şi că este optimist cu privire la atingerea ţintei de administrare, până la finalul lunii aprilie, a primei doze la 32 de milioane de persoane din primul grup prioritar.

Vaccinarea în Regatul Unit

Marea Britanie a depăşit luni pragul de 15 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, astfel că guvernul şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina cele mai vulnerabile categorii până la mijlocul lunii februarie, au anunţat duminică premierul Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, informează Reuters.

„O veste fantastică: peste 15 milioane de persoane au primit până acum prima doză de vaccin împotriva COVID-19”, a postat pe aceeaşi reţea de socializare şi ministrul Sănătăţii.

Criticat în mai multe rânduri pentru lentoare şi ezitare, premierul britanic reuşeşte astfel să îndeplinească obiectivul ca până la această dată să fie vaccinate patru categorii prioritare.

„Însă nimeni nu se culcă pe lauri. Încă mai avem un drum lung de parcurs şi vor mai exista obstacole cu siguranţă. Dar, pe baza a ceea ce am reuşit deja, ştiu că putem înainta cu mare încredere”, a mai declarat Boris Johnson.

Sursă foto: INQUAM Photos, Melinda Nagy