Dacia Duster nu este prietenoasă cu mediul. Cel puţin aşa crede o organizaţie franceză care a făcut un pic de „show” la standul Dacia de la Salonul Auto de la Geneva, unde mai mulţi reprezentanţi ai Greenwashers au venit să „înverzească” SUV-ul „poluant”.

Activiştii au adus la standul Dacia afişe cu imaginea lui Claude Allègre, mentorul lor, dar şi cu mesaje luate din discursurile lui Sarkozy, cum ar fi „”Da, creşterii (economice n.r.) verzi”.  

Militanţii pentru mediu au fost îndepărtaţi de lângă maşina expusă, de către cei care păzeau standul.  Aceştia au creat un site numit duster.fr unde au postat tot felul de mesaje ironice şi acuzatoare la adresa noului model Dacia.

Aceştia acuză producătorul auto Renault că a finanţat proiectul Dacia Duster cu bani de la stat, pe care guvernul francez i-a pompat pentru salvarea industriei auto şi care s-au dus în proiecte contra-climatice.

Conform unei statistici a organizaţiei, Dacia vrea să vândă în Franţa 20.000 de unităţi Duster, ceea ce este echivalentul a 50.000 de tone de CO2 anual.

Conform site-ului oficial al Dacia, cantitatea de emisii degajate de Duster este, în funcţie de capacitatea motorului, de carburant şi de tracţiune, de la 135 g/km pentru 1.5 dCi 85 4X2 Diesel la 185 g/km pentru 1.6 16V 105 4X4 pe benzină.