PSD a dat verdictul care sperie groaznic lumea politică. Nici nu s-au asezat bine la masa negocierilor că social-democrații au început să emită pretenții pentru funcția de premier al României. Cum va arăta viitorul șef al unui posibil Guvern PSD-PNL a spus chiar deputatul Alfred Simonis. În opinia sa, nu este atât de important cine este, ci cum se prezintă acesta.

„Dacă mă întrebați pe mine personal, fără să fie o decizie luată în partid, cred că e mai puțin important cine e prim-ministru, dacă e de la PSD, dacă e de la PNL, important e să fie un prim-ministru sănătos la minte, să înțeleagă contextul în care se află România, capabil să gestioneze o majoritate în Parlament”, a arătat deputatul PSD.

Deputatul Alfred Simonis este categoric când vine vorba de cine va fi noul premier. El a spus că PSD este îndreptățit să solicite funcția de prim-ministru și că negocierile cu PNL trebuiau să aibă loc mai demult.

PSD a dat verdictul care sperie groaznic lumea politică

„Situația în care se află astăzi scena politică ne îndreptățește să avem prima opțiune în a solicita prim-ministrul. În acest moment în care în fiecare zi PNL pierde 1, 2, 3 parlamentari, singurul partid stabil în România fiind PSD, ar fi îndreptățit să facă această solicitare”, a spus Alfred Simonis.00:00
Acesta spune însă că negocierile trebuiau să aibă loc încă de acum câteva zile.

Mai mult chiar, el a ținut să le amintească liberalilor că cei de la PSD sunt superiori numeric. Deputatul PSD a arătat că în dreptul social-democraților sunt 157 de parlamentari iarîn dreptul PNL doar 119 de senatori și deputați.

„Având în vedere numărul de parlamentari, orice negociere pleacă de la calcule, iar calculele arată astăzi în dreptul PSD 157 de parlamentari și în dreptul PNL astăzi erau 119, până mâine nu știm câți mai rămân, cert e că primul pas se întâmplă, forțele politice se pun la masă, trebuia să se întâmple de câteva zile cel puțin această negociere”,a adăugat Simonis la Digi24.

Despre intrarea PSD la guvernare alături de PNL a vorbit deschis și fostul premier, Mihai Tudose. Acesta a indicat că pesediștii au oameni pentru trei guverne, nu pentru unu. Fostul premier pesedist a recuoscut, însă, că deși se simt mai pregătiți ca niciodată, cei de la PSD nu au primit încă niciun semn de la liberali. El a admis că aceștia ar urma să discute mai întâi cu cei de la USR.

Cu toate acestea, PSD nu este dispus să aștepte la nesfârșit semnalul de start pentru a începe negocierile cu PNL.