Choupette, pisica designerului Karl Lagerfeld, se numără printre cei care vor moșteni uriașa avere a fostului director creativ al casei de modă Chanel. Cu aproape 50.000 de abonaţi pe Twitter şi peste 122.000 pe Instagram, Choupette, pisica birmaneză a designerului Karl Lagerfeld, este aproape la fel de celebră ca şi stăpânul său, care îi dedicase un adevărat cult, potrivit AFP, citează Agerpres. Personaj de carte, ambasador în cadrul unor campanii de publicitate, ″redactor-şef″⁣ pentru o zi la o revistă sau emblema unei colecţii de accesorii feline, pisica ultra-răsfăţată a creatorului a apărut în viaţa acestuia în anul 2011.

“Choupette este centrul universului meu. Este un fel de Greta Garbo. Are ceva inconfundabil în stilul său de mers. Este o sursă de inspiraţie prin eleganţa şi atitudinea sa”, spunea creatorul.

Pisica Choupette are deja 3 milioane de dolari în conturi, adunaţi din campaniile publicitare. Karl Lagerfled, care era impresarul pisicii sale, refuza participarea la reclame pentru produse alimentare. Creatorul îi asigura lui Choupette două însoţitoare şi o gardă de corp. Felina lua masa alături de stăpânul său, din farfurii de argint, prefera muzica sud-americană în detrimentul celei de operă şi nu-i plăceau vocile piţigăiate, potrivit cărţii ”Choupette, la vie enchantée d’un chat fashion”, apărută la Flammarion, în 2014. 

Cea mai cunoscută felină din lumea modei ar putea împărți averea de 150 de milioane de lire sterline cu Hudson Kroenig, finul costumierului german. Însă, pisica Choupette are deja o mică avere dobândită prin „forțe proprii”.

Cu aproape 210k de abonaţi pe Twitter şi peste 122.000 pe Instagram, Choupette, pisica birmaneză a designerului Karl Lagerfeld, este aproape la fel de celebră ca şi stăpânul său, care îi dedicase un adevărat cult, potrivit AFP, citează Agerpres.

Personaj de carte, ambasador în cadrul unor campanii de publicitate, ″redactor-şef″⁣ pentru o zi la o revistă sau emblema unei colecţii de accesorii feline, pisica ultra-răsfăţată a creatorului a apărut în viaţa acestuia în anul 2011.

„Pisica era a unui prieten care a rugat-o pe menajera mea să se ocupe de aceasta timp de două săptămâni cât el este plecat. La întoarcere, nu a venit să o ia înapoi pe Choupette. A avut o altă pisică, care a devenit obeză, iar Choupette a devenit cea mai celebră pisică din lume, dar şi cea mai bogată”, a povestit Karl Lagerfeld pentru Vanity Fair.

 

Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie al casei de modă Chanel şi braţul drept al lui Karl Lagerfeld, îl va succeda pe designerului la crearea colecţiilor.

„Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie a Chanel şi cea mai apropiată colaboratoare a lui Karl Lagerfeld de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a încredinţat sarcina de a se ocupa de realizarea colecţiilor pentru ca moştenirea lui Gabrielle Chanel şi cea a lui Karl Lagerfeld să rămână vie”, se mai spune în comunicatul citat de Agerpres.

Cauza morții lui Karl Lagerfeld nu a fost făcută publică oficial, însă potrivit presei internaționale, acesta s-a stins din viață din cauza unui cancer pancreatic. 

Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgență luni noaptea, la un spital din Paris. O sursă apropiată celebrului designer a declarat că acesta se lupta cu cancerul la pancreas de ceva timp, dar că a preferat să țină secretă afecțiunea de care suferea.