Manechinul scoţian Stella Tennant, verişoară îndepărtată a prinţesei Diana şi muză a lui Karl Lagerfeld, a murit subit, marţi, la vârsta de 50 de ani, a anunţat familia sa pentru cotidianul britanic The Guardian.

„Cu mare tristeţe vă anunţăm moartea subită a Stellei Tennant pe 22 decembrie. Stella a fost o femeie formidabilă şi o inspiraţie pentru toţi. Ne va lipsi”, a declarat familia.

”Cu adevărat o frumuseţe pentru sfârşitul de secol”

Nepoata ducelui Andrew Cavendish, Stella Tennant a fost o verişoară îndepărtată a prinţesei Diana. Ea a debutat ca manechin în anii 1990 lucrând pentru fotograful Steven Meisel, înainte de a semna în 1996 un contract de exclusivitate cu Karl Lagerfeld la Chanel.

Stella Tennant are „chipul şi atitudinea epocii noastre”, a declarat într-o zi Karl Lagerfeld.

„Ea nu corespundea strălucirii anilor ’90. Ea este cu adevărat o frumuseţe pentru sfârşitul de secol”, a mai spus el.

De-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, ea a pozat pentru reviste prestigioase precum Harper’s Bazaar şi Numéro.

A colaborat cu versiunile franceză, britanică şi italiană a revistei Vogue. Aerul său androgin şi alura un pic punk i-au permis să se distingă între manechinele generaţiei sale, arată adevarul.ro.

Unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol 20

Karl Otto Lagerfeld fost un designer vestimentar, fotograf, caricaturist, designer și costumier german, care a locuit în Paris cea mai mare parte a vieții sale.

Lagerfeld a fost directorul creativ al cunoscutei casei de modă franceze Chanel, poziție pe care a deținut-o din 1983 până la decesul său, survenit în 19 februarie 2019, la vârsta de 85 de ani, după mai multe probleme de sănătate.

Fiind unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol 20 și începutul secolului al 21-lea, Karl Lagerfeld era ușor de recunoscut pentru semnele sale distinctive, păr alb, de obicei legat la spate într-o coadă „de cal”, ochelari negri, mănuși de piele neagră fără degete, cravate negre lungi și largi, cu noduri mari, lejere, și cămăși albe cu gulere înalte, albe, detașabile.