El a fost demis de fostul premier Victor Ponta după incendiul din Colectiv, când a fost dezvăluit faptul că inspectorii ANPC au primit o sesizare legată de club Colectiv şi au fost în control joi, cu o zi înainte de tragedie, scrie digi24.ro.

După demiterea sa, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO).

Marius Dunca este membru PSD şi a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a Tineretului Social Democrat (TSD). A fost, în perioada iunie – noiembrie 2009, director coordonator al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Marius Dunca a absolvit în 2004 Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Transilvania și a obținut un doctorat la aceeași universitare, intitulat „Optimizarea proiectării utilajelor tehnologice”.

În anul 2015, pe când era încă director al ANPC, Marius Dunca a trecut în declarația de avere venitul obținut din această funcție, de 55.435 de lei, și un venit obținut din calitatea de membru supleant într-o comisie privind privatizarea FCDEE Electrica Muntenia, de 24.049. La acel moment, Marius Dunca a declarat că nu are niciun imobil, proprietate sau automobile pe nume.