Cea de-a treia ediţie a acestui clasament la care au participat 534 de chefi deţinători a două şi trei stele Michelin din lumea întreagă, a fost organizată de 'Chefs World Summit', congresul gastronomic care se desfăşoară la Monaco până marţi 29 noiembrie.

Ales pe primul loc, Alain Passard, cunoscut pentru bucătăria sa bazată pe legume, îi succede lui Pierre Gagnaire (clasamentul pentru 2015) şi Michel Bras (2016) , alţi doi chefi francezi deţinători a trei stele Michelin laureaţi ai precedentelor ediţii şi care anul acesta s-au clasament pe locul trei şi respectiv patru.

Locul doi i-a revenit spaniolului Martin Berasategui pentru restaurantul său omonim deţinător a trei stele din Lasarte-Oria, Ţara Bascilor, desemnat doi ani la rând cel mai bun restaurant din lume potrivit Tripadvisor. Japonezul Seiji Yamamoto s-a clasat pe locul cinci (restaurantul Nihonryori Ryugin din Tokyo).

Mai mult de o treime din chefi sunt francezi în top 10 restrâns: Eric Frechon ("Epicure" de pe strada Bristol, din  Paris) s-a clasat pe 6 iar Emmanuel Renaut ("Flocons de Sel" din Megeve), pe locul 9.

Olandezul Jonnie Boer ("Librije" din Zwolle) ocupă locul 7, iar danezul René Redzepi (Noma din Copenhaga), locul 8, în timp ce spaniolul Joan Roca ("El Celler de Can Roca" din Gérona) ocupă ultimul loc în acest top 10 restrâns.

Sondajul are în vedere desemnarea "celor mai buni cinci chefi internaţionali pentru valorile lor profesionale, care creează o bucătărie obligatorie, la care trebuie să mergi neapărat". Agerpres