Se pare că Rupert Murdoch este interesat să cumpere CNN – iar dacă zvonurile ar fi adevărate, ar fi un transfer interesant, dat fiind faptul că Murdoch este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Donald Trump, care a criticat în mod repetat reţeaua de televizune, potrivit Mediafax.

Anunţul vine la scurt timp după ce surse au declarat că administraţia Trump ar putea forţa AT&T să scape de reţea pentru a primi aprobarea antitrust a contractelor sale de 85,4 miliarde de dolari cu Time Warner.

Potrivit Reuters, Rupert Murdoch l-ar fi sunat de două ori în ultimele şase luni pe directorul executiv de la AT&T şi au discutat despre CNN.

O sursă a declarat că Murdoch s-a oferit să cumpere CNN în ambele conversaţii, în timp ce altă sursă a spus că preşedintele executiv de 86 de ani al Twenty-First Century Fox a avut "zero interes" în a deţine reţeaua.

Cu toate acestea, nu ar fi pentru prima dată când Rupert Murdoch şi-a exprimat interesul de a prelua CNN.

În ultimul an, fuziunea propusă de AT&T cu compania de presă Mass Time Warner a fost supusă unei examinări antitrust semnificative.

Când gigantul de telecomunicaţii şi Time Warner şi-au anunţat fuziunea în octombrie anul trecut, Trump a spus că administraţia sa nu va aproba o astfel de combinaţie "pentru că este prea multă concentrare a puterii în mâini puţine".

În această săptămână, posturile de ştiri au raportat că Departamentul de Justiţie a recomandat AT&T să vândă fie unitatea DirecTV, fie unitatea Turner Broadcasting a Time Warner – care include CNN – pentru a obţine aprobarea antitrust a fuziunii.