Operatorii Orange România, Vodafone România, Cosmote România şi RCS&RDS au depus oferte în cadrul licitaţiei pentru licenţele de telefonie mobilă, care vor permite introducerea serviciilor 4G. Aceştia sunt candidaţi la care se aşteptau majoritatea analiştilor. Cel de-al cincilea candidat nu este din străinătate, ci tot din România. Este vorba de 2K Telecom.

Înfiintaţă în anul 2000, 2K Telecom şi-a început activitatea de furnizor de servicii de telecomunicaţii ca furnizor de bucle locale, transport naţional şi acces la Internet. Începând cu anul 2005 cand 2K Telecom a devenit membru al grupului IT Asesoft, compania a cunoscut o evoluţie fulminantă ajungand în 3 ani unul dintre cei mai important operatori de telecomunicaţii din România pe zona de reţele private virtuale.

Afacerile 2K Telecom au însumat 59,9 milioane de lei în 2011, de la 46,4 milioane de lei în urmă cu un an. Societatea este controlată de Alexandru Ghiţă – 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghiţă), Vasile Domente – 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu – 24,83%, conform Mediafax.

Documentele vor fi analizate până luni, 20 august, pentru ca licitaţia propriu-zisă să înceapă la data de 10 septembrie, iar rezultatul să fie anunţat în luna ocombrie.
În cadrul licitaţiei vor fi acordate două tipuri de licenţe: pe termen lung (15 ani, valabile până în aprilie 2029) şi pe termen scurt (1 an şi trei luni, valabile până în aprilie 2014).