Ideile sale „revoluţionare” au fost expuse încă din acea emisiune, în care declara că va lista primul fond de investiţii cotat în Financial Times, cu o valoare de plecare de 100 milioane dolari (!!!), ale cărui tranzacţii urmau a fi publicate în timp real pe hotnews.ro (!).

Despre acel fond Sima spunea că va fi un  fond „short biased”, adică un fond care speculează „prăbuşirea pieţei din viitor”.

Interesant este că deşi se declara un speculator cu experienţă, Sima declara că nu a tranzacţionat niciodată acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), din cauza lipsei de transparenţă (!), cu toate că pe aceste acţiuni s-au făcut cele mai mari speculaţii de la BVB.

În perioada în care bursele internaţionale se prăbuşeau, Sima venea în emisiunile lui Turcescu şi să fălea cu câţi bani a câştigat cumpărând acţiuni celebre la preţ de chilipir şi dând indicaţii despre ce va urma să mai cumpere, în acele momente de panică generală.

Totodată, Sima era un poet al pieţei de capital locale, un personaj cu totul şi cu
totul exotic, el venind în urmă cu câţiva ani când candida pentru conducerea Bursei de Valori Bucureşti îmbrăcat într-un costum alb de in şi cu o pălărie impresionantă de cowboy (!). Atitudinea lui din acea vreme era una agresivă faţă de conducerea de atunci a BVB, în frunte cu Stere Farmache.

Pe lângă notorietatea sa care creştea odată cu participarea la emisiunile lui Turcescu, Sima a încercat să preia efectiv controlul unor societăţi de pe bursă, un caz celebru fiind VES Sighişoara, unde în cele din urmă a eşuat.

Credibilitatea sa a atins apogeul odată cu numirea sa în funcţia de preşedinte al Bursei Monetar-Financiare şi de Mărfuri Sibiu. Această poziţie l-a ajuta probabil cel mai mult, după cum spun şi alţi brokeri, să câştige încrederea mai multor clienţi, cei care acum s-ar putea să plângă după banii încredinţaţi lui Sima personal pentru a tranzacţiona pe pieţele internaţionale, prin firma sa WBS Holding.

Bernard Madoff de România

Fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, Marie Rose Mociorniţa, omul de afaceri Gabriel „Puiu“ Popoviciu, omul de afaceri Radu Dimofte, realizatorul TV Andreea Raicu, cântăreţul Tudor Chirilă, directorul ziarului „Bursa“ Florian Goldstein (Mache) şi designerii vestimentari Irina Schrotter şi Flora Năstase se află pe lista clienţilor WBS România şi WBS Holding.

"Din cât îl cunosc eu pe Cristian Sima, nu știu dacă a plecat cu banii clienților, cred, mai degrabă, că a făcut niște tranzacții nefericite, stilul lui fiind unul mai riscant, și e posibil să fi pierdut", a declarat pentru CAPITAL, Adrian Simionescu, președintele Vienna Investment Trust, care este și membru în CA al Bursei din Sibiu.

"Am înțeles  că a plecat de circa două săptămâni, după ce anterior, a vândut cam tot ce se putea vinde: proprietăți, terenuri, partipații. Cu puțin timp înainte divorțase. Asta mă face să cred că a plecat", a mai spus Simionescu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu s-a autosesizat şi a demarat cercetări în cazul fostului preşedinte al Bursei din Sibiu. Totodată, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.