Cinci societati au depus oferte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în cadrul licitaţiei de selectare a lichidatorului pentru societatea TEROM Iaşi, informeaza un comunicat remis redactiei. AVAS va decide, pana in data de 10 iulie, care va fi lichidatorul societatii TEROM Iaşi.

Casa de Insolvenţă Transilvania din Cluj-Napoca, Casa de Insolvenţă Moldova din Iaşi,  Sierra Quadrant din Bacău, Consulta 99 din  Bucureşti si ISD Insolvency din Bucuresti si-au transmis Autoritatii documentele de participare la licitaţie, societatea ISD Insolvency fiind respinsa in urma analizarii documentelor de precalificare.

Valoarea activelor societatii se ridica la 6,75 milioane de lei dar valoarea datoriilor societatii depaseste 70 de milioane de lei.

 

Lichidatorul va fi remunerat prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale încasate din vânzarea bunurilor, din recuperarea creanţelor societăţii comerciale, precum şi din vânzarea stocurilor, nominalizate în evidenţa contabilă a societăţii la data preluării patrimoniului acesteia de către lichidator.

Sursa: Capital