Odata cu noua politica americana privind economisirea combustibililor si scumpirea benzinei la 3 dolari pe galon, Chrysler a fost nevoita sa lanseze noi masuri privind crearea de modele care sa consume mai putin. Astfel, compania a anuntat o noua gama de motoare V8 care au capacitatea de a functiona in 3 cilindri atunci cand masina are nevoie de o putere mai mica. In acest fel, economia de combustibil se va situa intre 6 si 8 %. 

Mai mult, Chrysler intentioneaza sa monteze acest tip de motor hibrid pe cat mai multe dintre modelele sale, sa schimbe motorul de 5,7 litri Hemi si 4,7 litri V8 de pe Jeep Cherokee sport cu unul nou diesel, pentru un consum mai redus. In afara noilor tipuri de motoare, compania americana urmareste sa dezvolte modele cu o caroserie mai usoara si sa aplice imbunatatiri privind aerodinamicitatea pentru toate tipurile de autovehicule pe care le fabrica. 

Primele avertizari in legatura cu necesitatea unor schimbari in liniile de productie au venit inca din 2006, cand Agentia pentru Protectia Mediului acorda trustului DaimlerChrysler AG cea mai proasta pozitie intre constructorii de automobile in ceea ce priveste economia de combustibil (19,1 mile pe galon), in timp ce Honda Motor Co. s-a situat pe un loc fruntas cu 24,2 mile pe galon.

 

Sursa: MSNBC 22 Iunie 2007