Cu această ocazie, compania Huawei a prezentat părţii române planurile de investiţii pentru următorii ani în România. Compania chineză va investi 200 milioane euro până în 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea în februarie 2012 a Centrului Global de Proiectare Huawei în zona Pipera, lângă Bucureşti, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica S.A.
Ministrul Ion pentru i-a asigurat pe reprezentanţii Huawei de sprijinul pe care Guvernul României îl acordă companiilor care investesc în ţara noastră.
În plus, ministrul român s-a întâlnit cu delegaţia China Coal Equipment and Engineering, cu care a discutat despre interesul pe care îl are această companie în a investi în minele de huilă din Valea Jiului. Ministrul Ariton le-a prezentat reprezentanţilor companiei chineze programul de reorganizare a sistemului energetic pe cărbune în două companii, care cuprind şi exploatarea minelor, şi producţia de energie, şi i-a invitat să continue discuţiile la nivel de experţi pentru a găsi soluţiile de cooperare.
La întâlnirea cu conducerea companiei Sinohydro, ministrul Economiei a prezentat stadiul proiectului Centralei hidroelectrice de acumulare prin pompaj de la Tarniţa Lăpuştesti. Compania chineză şi-a reafirmat interesul pentru investiţii iîn acest proiect, urmând a lua o decizie după ce va studia detaliile tehnice.