Spitalele din China isi vor deschide sectii speciale pentru tratarea dependentei de internet. Aceasta decizie a autoritatilor de la Beijing vine dupa ce un studiu a aratat ca peste patru milioane de adolescenti petrec peste sase ore pe zi online.

China va deveni probabil prima tara din lume care va recunoaste oficial dependenta de calculator ca pe o boala cronica. Este de asteptat ca anul viitor, Ministerul Chinez al Sanatatii sa adopte o noua definitie a dependentei de calculator, care sa cuprinda si simptomele.

Dependentii de calculator sunt clasificati ca fiind acele persoane care isi petrec cel putin sase ore online intr-o singura zi.

Potrivit unnui studiu realizat de InterActiveCorp, 42% dintre tinerii chinezi sunt dependenti de Web, comparativ cu 18% in SUA.

„80% dintre dependentii de internet pot fi vindecati cu ajutorul unui tratament care dureaza aproximativ trei luni”, a declarat Tao Ran, expert in cadrul Spitalului Generla Militar din Beijing. Acesta nu a explicat insa in ce anume consta tratamentul.

Popularitatea jocurilor online in Asia a dus la crearea unor sali de jocuri enorme, in care sute de utilizatori participa la jocuri pentru zile in sir.

Guvernul chinez a incercat deja sa combata acest fenoment, obligand utilizatorii sa se conecteze cu numele complet si codul numeric, astfel incat un program special creat ii deconecteaza automat dupa cinci ore.

Sursa: Telegraph