Autoritatile din China au ordonat retragerea de pe piata a mai multor medicamente pentru leucemie dupa au descoperit ca acestea provocau diverse efecte secundare datorita unui element chimic din compozitie, informeaza Fox News. Deocamdata nu se stie daca medicamentele, methotrexate si cytarabin hydrochloride, au fost vandute si in afara tarii. Sursa efectelor adverse era un ingredient anticancer.

 

Majoritatea medicamentele au fost recuperate iar cele ramase pe piata au fost localizate de autoritatile chineze. Fabricile companiei producatoare, Shanghai Hualian Pharmaceutical, au fost inchise.

 

China s-a confruntat la randul ei cu importuri nesigure. Mai multe importuri de carne provenite din SUA au fost oprite de autoritati dupa ce s-a descoperit ca erau infectate cu salmonella, aditivi sau medicamente veterinare. Recent, a anuntat ca a descoperit ractopamina, un hormon folosit pentru cresterea animalelor, in peste 40 de tone de produse de carne din SUA si Canada.

 

In ultimele luni, China s-a aflat la baza mai multor scandaluri internationale dupa ce au fost descoperite toxine precum plumb sau antigel in compozitia unor produse exportate.

 

Sursa: AP