China a depasit Statele Unite la emisiile de dioxid de carbon, fiind cel mai mare poluator al lumii. Vestea este proasta atat pentru cetatenii Chinei cat si pentru restul lumii, care cere stabilirea unui nou protocol prin care mediul inconjurator sa nu mai fie afectat.

Netherlands Environmental Assessment Agency sustine ca din cauza consumului mare de carbuni pentru producerea energiei electrice si productia de ciment au facut din China numarul unu in ierarhia poluarii, desi acest eveniment nu era asteptat prea curand.

In 2006, a produs 6,2 miliarde de tone de CO2, comparativ cu 5,8 miliarde de tone din partea Stetelor Unite.

In prezent se incearca proiectarea unui nou tratat privind protectia mediului inconjurator, dupa Protocolul de la Kyoto care va expira in 2012 nu a reusit sa tian in frau emisiile de dioxid de carbon. Statele Unite nu au semnat acest act si, mai mult, nu au avut nimic de reprosat economiei chineze care se extinde intr-un ritm alarmant, concomitent cu distrugerea mediului.

Marea Britanie este de parere ca o solutie pentru limitarea emisiilor de carbon ar fi sa se puna capat schimburilor de cote de CO2 alocate fiecarui stat.

Sursa: Guardian