China este din nou în alertă maximă din cauza COVID. Noua variantă a temutului virus, care a fost detectată prima dată în Regatul Unite a fost descoperită și în China. Cea care a adus noua tulpină este o studentă care a revenit din această țară, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Centrul de control și prevenție a bolilor (CDC) a anunțat, miercuri, într=-un comunicat, că această nouă tulpină a fost izolată la o femeie de 23 de ani care a venit din Marea Britanie în Shanghai în 14 decembrie. Varianta a fost descoperită în 24 decembrie în eșantioanele de analize. În aceeași zi, Beijingul a anunțat suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie.

Această tulpină reprezintă „o amenințare gravă pentru prevenția și controlul Covid-19” în China, potrivit comunicatului citat. Imediat au fost luate mai multe măsuri, printre care izolarea studentei. Persoanele care au intrat în contact cu studenta au fost urmărite, în special pasagerii și personalul de zbor care s-au aflat în apropierea sa în timpul călătoriei cu avionul.

„Locurile specifice pentru unde a trecut sunt complet dezinfectate”, au zis cei de la Centrul de control și prevenție a bolilor.

Este mult mai contagioasă

Noua variantă de coronavirus detectată în Regatul Unite este cu 50% până la 74% mai contagioasă decât alte tulpini existente, potrivit experților. În urma apariției sale, circa 50 de state au suspendat în ultimele săptămâni legăturile cu Marea Britanie. Varianta britanică a fost deja întâlnită în mai multe țări, precum le Canada, SUA, Portugalia, Franța, Iordania, Coreea de Sud sau Chile.

Noua tulpină a COVID a ajuns și în SUA. Guvernatorul statului Colorado a anunțat primul caz de acest fel. Mai mult decât atât, și în America Latină a fost identificat un astfel de caz. Guvernatorul statului Colorado, democratul Jared Polis, a anunţat marţi că s-a detectat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus pe teritoriul SUA, fiind vorba despre un bărbat de circa 20 de ani care nu a fost recent în nicio călătorie, transmite EFE. Tânărul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, se află în izolare în comitatul Elber, din apropierea oraşului Denver, a anunţat într-un comunicat guvernatorului statului Colorado.