China a intrerupt activitatea unui numar de 180 de producatori alimentari, dupa ce inspectorii au descoperit nereguli grave, printre care folosirea de substante chimice interzise, intr-o gama foarte larga de produse, de la peste pana la dulciuri.

Aceasta actiune vine pe fondul unei campanii nationale de verificare a tuturor producatorilor din sectorul alimentatiei, in lumina celor mai recente scandaluri, in care China tine capul de afis.

Pe langa folosirea de substante ilegale, inspectorii au gasit alimente expirate scoase la vanzare si chiar alimente “reciclate”, o forma inedita de a face bani pe seama sanatatii publicului.

Formaldehida, vopseluri industriale si ceara industriala au fost gasite in dulciurile "Made in China", in special in acadele, bomboane, dar si in fructe de mare si produsele de peste.

Cele mai multe nereguli au fost descoperite la producatori mici, cu mai putin de 10 angajati, care nu aveau licenta de functionare. Circa 75% din cele un milion de fabrici de procesare a produselor alimentare din China sunt private si de dimensiuni mici.

Sursa: USA Today