Check Point Software Technologies Ltd., unul dintre liderii mondiali de securitate IT, a achizitionat NFR Security, una dintre principalele companii de prevenire a amenintarilor IT in timp real, in cadrul unei tranzactii de 20 de milioane de euro. Totodata, Check Point si a imbunatatit oferta de preluare inaintata in noiembrie companiei Protect Data, informeaza un comunicat Check Point.

“Aceasta achizitie reprezinta un pas important in cadrul strategiei de lider a companiei Check Point: cresterea continua a nivelului de securitate pentru clientii de tip enterprise cu scopul de a le proteja retelele critice pentru buna lor functionare”, a anuntat Gil Shwed, CEO Check Point. 

In urma tranzactiei, Check Point va integra tehnologiile si produsele NFR intr-un portofoliul de securitate a retelei format din solutii de firewall, VPN si management al securitatii. 

Compania va oferi si solutii independente  IDS/IPS, prin unificarea liniei de produse de la NFR cu solutiile InterSpect de la Check Point, si solutiile Smart Defense, Hybrid Detection Engine, si Sentivist Real-Time Threat Protection, care ofera protectie impotriva tuturor tipurilor de atacuri, inclusiv impotriva accesului neautorizat, atacurilor raufacatoare, abuzurilor neobisnuite, codurilor raufacatoare, falsificarii comenzilor, slabirii nivelului de securitate, care poate lua diverse forme si altele. Totodata, Check Point este singura companie care ofera prin intermediul platformei NGX o arhitectura de securitate unificata care are caracteristici demonstrate de control integrat si de securitate in intreaga infrastructura de retea.

NFR a fost fondata in 1996, are sediul in Rockville, MD si 22 de angajati.  

Check Point Software Technologies Ltd. a modificat in decembrie oferta de preluare inaintata companiei Protect Data, inaintata de filiala sa C.P.S.T. Sweden Holdings AB in noiembrie. 

Check Point a oferit 625 de milioane de dolari pentru minimum 90% din totalul actiunilor Protect Data, comparativ cu oferta unitiala de 586 de milioane de dolari, si a prelungit perioada de aprobare pana la 8 ianuarie. Principalii actionari ai Protect Data, care detin 41% din companiei s-au angajat, in anumite conditii, sa accepte oferta.

Check Point Software Technologies Ltd. este una din principalele companii de solutii de securitate internet, si este lider de piata pentru enterprise firewall, personal firewall si VPN.  Familia de produse Zone Alarm este cel mai apreciat pachet de aplicatii de securitate IT pentru computere personale. Solutiile Check Point sunt vandute, integrate si asistate tehnic de parteneri pe tot globul, iar clientii Check Point includ toate cele 100 de companii din Fortune 100, impreuna cu alte companii de toate dimensiunile.  

Pointsec a fost fondata in anul  1988, are sediul central in Stockholm, si este un furnizor de securitate pentru dispozitivele mobile. Pointsec ofera solutii de codare automata a datelor care ofera protectie demonstrata la terminal. Compania operaza in 14 tari, are parteneri pe toate continentele, si este listata la bursa din 1997.

 

Sursa: Capital 20 Decembrie 2006