Pe raza Regionalei CF Bucureşti vor demara în perioada următoare lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA) pe intervalele de staţii Săbăreni – Ciocăneşti, Ciocăneşti – Ghergani, Titu – Fusea, Mătăsaru – Găeşti şi în staţia Găeşti, lucrări în valoare de 1,6 milioane lei, care vor contribui la creşterea siguranţei şi a gradului de confort. 

De asemenea, tot pe raza acestei regionale sunt în curs de execuţie lucrări de reparaţii la componentele infrastructurii – linii, instalaţii, poduri şi podeţe – în valoare totală de 9,2 milioane lei. Segmentele de cale ferată unde activează şantierele feroviare sunt: Videle – Rădulesti, Radulesti – Târnavele, Târnavele – Vlaşca, Vlaşca – Toporu, Toporu – Chiriacu, Chiriacu – Stanesti, Stanesti – Balanoaia, Jilava – Vârteju, Grădinari – Vadu Lat, Jilava – Chiajna, Jilava – Vârteju, Chitila – Chiajna, Titu – Târgovişte, Giurgiu – Videle (podet km 52+540), Mogoşoaia – Baloteşti, Săbăreni – Chitila, Videle – Ciolpani şi în staţiile Târnavele, Vlaşca, Toporu, Chiriacu, Stăneşti, Jilava, Târgovişte – Sud şi Mogoşoaia, transmite Agerpres. 

Pe raza Regionalei CF Timişoara s-au semnat contracte în valoare de 4,4 milioane lei, pentru lucrări de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de viteză pe linii directe din staţiile Chizatau, Toplet, Remetea Mare, Jabar, Belint, Topolovăţul Mare dar şi pe segmentul Valea Cerne – Toplet, la km 67+550-67+750. În derulare pe aceasta regională mai sunt şi lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (SCB/ BLA) pe distantele Gavojdia-Tapia, Călan Băi-Călan, Vinga – Sag şi Simeria Triaj – Pui – Livezeni, a căror valoare financiară este de 2,1 milioane lei, conform sursei citate. 

Pe raza Regionalei CF Constanţa au fost semnate contracte în valoare de 7,1 milioane lei şi s-au predat amplasamentele pentru demararea lucrărilor de reparaţii la componentele infrastructurii feroviare – aparate de cale, instalaţii sau pasaje CF – în zona staţiilor Constanţa, Medgidia şi pe intervalul Urziceni – Ţăndărei. În curs de execuţie pe această regională sunt lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului în staţiile, Feteşti, Slobozia Sud, Constanţa, Costineşti, Călăraşi Sud şi de revopsire a podurilor metalice, a căror valoare contractuală se ridică la suma 3,8 milioane lei. 

Lucrările de reparaţii se vor executa în cursul acestui an, în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată menţionate şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie si a gradului de confort.