Din total, şase trenuri sunt InterRegio, respectiv Craiova – Sibiu şi retur, Bucureşti Nord – Constanţa şi retur şi Titu – Târgovişte şi retur, iar restul sunt Regio. 

„Trenurile circulă în condiţii de iarnă, la această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate”, precizează compania. 

CFR Călători a decis anularea a aproximativ 4% din cele aproape 1.200 de trenuri ale companiei care circulă zilnic în România. Măsura are ca scop eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi pluguri de zăpadă şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. 

„Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate”, se arată în anunţul postat pe Facebook. 

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare, şi anume: asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri etc), pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum. 

În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri, subliniază CFR Călători.

AGERPRES