Cetățenii ruși, sfătuiți să evite Marea Britanie. Rusia: Vom acționa la fel în ceea ce privește cetățenii britanici

Rusia i-a sfătuit pe cetățenii ei, în cursul zilei de vineri, să evite călătoriile în Marea Britanie, subliniind că autoritățile acestei țări fac imposibilă obținerea unei astfel de vize pentru cetățenii ruși.

Ministerul rus de Externe a mai spus că Marea Britanie amână cererile de viză ale rușilor, în timp ce acordă prioritate refugiaților ucraineni. De asemenea, Rusia mai spune că cetățenii ruși nu pot plăti taxele necesare pentru viză cu cardurile Mastercard și Visa, deoarece aceste companii și-au suspendat operațiunile în Rusia.

„Luând în considerare poziţia extrem de inamicală a Regatului Unit faţă de ţara noastră, pentru a evita pierderi financiare şi alte posibile probleme, le recomandăm cetăţenilor ruşi să evite, dacă este posibil, să călătorească în Regatul Unit şi să încerce să obţină vize britanice”, a transmis diplomaţia rusă, citată de Reuters.

Presa internațională mai spune că Rusia îi va trata pe britanici în același fel, până când situația se va întoarce la normal. De asemenea Ministerul rus de Externe mai spune că acțiunile Marii Britanii reprezintă o încălcare a drepturilor cetățenilor ruși din motive politice.

Marea Britanie a impus noi sancțiuni Rusiei

Alina Kabaeva, cea despre care se scrie că ar fi amanta lui Vladimir Putin, are parte de o lovitură fără precedent, la puțin timp după ce presa internațională a scris că aceasta ar putea fi din noi însărcinată. Concret, guvernul de la Londra a decis ca aceasta să fie inclusă pe lista celor sancționați în urma războiului din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă publicat în cursul zilei de vineri.

Potrivit guvernului Marii Britanii sancțiunile împotriva liderului de la Kremlin și grupului apropiat acestuia au fost înăsprite, subliniind că au fost sancționate peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia.

”Expunem și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin. Vom continua cu sancțiuniîmpotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va prevala”, se arată în comunicatul de presă anterior menționat.

Uniunea Europeană a decis introducerea fostei gimnaste olimpice în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni, spun două surse diplomatice europene, asta în timp ce liderul de la Kremlin neagă că ar fi avut sau că are o relație personală cu Alina Kabaeva.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe al Marii Britanii spune că amanta lui Putin a devenit președintele Consiliului de Administrație al National Media Group, aceasta fiind cea mai mare companie privată de media rusă. De asemenea, acest minister mai spune că Alina Kabaeva a fost și deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin.