Microsoft a prezentat, miercuri, în cadrul Consumer Electronic Show (CES 2010) de la Las Vegas, trei tablet PC-uri şi nu doar unul aşa cum se zvonea, însă dintre acestea unul singur, produs de Hewlett Packard (HP), va fi lansat anul acesta.

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a prezentat, ieri, la CES 2010 trei tablet PC-uri despre care nu a dat însă multe detalii. Singurul tablet despre care se ştie că va rula sistemul de operare Windows 7 şi va fi lansat în cursul acestui an este cel produs în colaborare cu HP. Celelalte două modele sunt construite de Archos şi Pegatron Corp.

Ballmer s-a arătat încântat de tablet PC afirmând că este un produs minunat.  Acesta a făcut o demonstraţie scurtă, rulând softul Amazon Kindle pentru PC-uri, în faţa celor 3.500 de persoane prezente, arătând că dispozitivul e perfect ca e-reader.

Majoritatea celor prezenţi s-au declarat dezamăgiţi de prezentarea lui Ballmer atât de săracă în detalii şi sunt convinşi ca modelul de tablet PC pe care Apple îl va lansa la sfârşitul lunii va fi mult mai impresionant.

Tablet PC-urile sunt dispozitivele despre care se va vorbi cel mai mult în acest an, iar acestea reprezintă o punte între smartphone-uri şi laptopuri. Acestea permit utilizatorilor sa se conecteze la Internet wireless, să vizioneze filme, să asculte muzică şi să citească e-book-uri.

SURSA: BBC