Cerberus Capital Management, fondul privat de investitii proaspat proprietar al Chrysler, a pus ochii pe doua din marcile premium ale grupului Ford, mai precis Jaguar si Land Rover.

Cele doua branduri de lux au fost evaluate de catre Merrill Lynch la 1,5 miliarde de dolari, o veste extrem de proasta pentru Ford, care a platit peste 8 miliarde de dolari pentru acestea, la care se adauga si multele pierderi ale grupului.

Ford detine Jaguar din 1989 si Land Rover din 2000. Ford a cumparat la vremea respectiva fabrici Jaguar si Land Rover care amintesc de inceputul industriei auto, a incheiat contracte colective de munca extrem de paguboase si detine o forta de munca la cele doua marci dificil de controlat.

Ford urmareste sa vanda Jaguar si Land Rover “la pachet”, mai ales ca cele doua marci sunt produse in aceleasi uzine modernizate de grupul american.

Este greu de inteles cum vor putea co-exista Chrysler si Jaguar, avand public-tinta total diferit, insq o sinergie intre Jeep si Land Rover este foarte posibila, acest fiind cel mai probabil motiv pentru care Cerberus este interesat de achizitie.

Sursa: BusinessWeek

Te-ar putea interesa și: