Thorsten Heins, CEO Blackberry, a declarat recent într-un interviu că nu va mai investi în tablete deoarece acestea vor deveni istorie în următorii cinci ani.
“În cinci ani, nu cred că va mai exista un motiv să îţi achiziţionezi o tabletă, poate un ecran mare pentru birou, dar nu o tabletă. Tabletele nu sunt un model bun de business”, a declarat Heins. “În următorii cinci ani, Blackberry va fi liderul absolut în ceea ce priveşte dispozitivele mobile”, a adăugat acesta, ignorând realităţile din prezent, adică compania Apple şi firmele care produc dispozitive cu sistem de operare Android.
Piaţa mondială a tabletelor, telefoanelor mobile şi a calculatoarelor va ajunge la 2,4 miliarde de unităţi vândute, în creştere cu 9% faţă de anul trecut, iar în 2017 se estimează că va depăşi 2,9 miliarde de unităţi, potrivit unei estimări publicate de compania de analiză Gartner.

„Dacă unii vor păstra ambele dispozitive, atât un calculator, cât şi o tabletă, în special aceia care folosesc un dispozitiv pentru muncă şi altul pentru timpul liber, majoritatea vor fi mulţumiţi doar cu experienţa pe care o vor avea prin folosirea tabletei ca principal calculator“, a spus Carolina Milanesi, research vicepresident al Gartner.

În 2013, la nivel global, vânzările de tablete vor creşte cu 69,8 % faţă de 2012, de la 116 milioane de unităţi, la 197 milioane.