"Clienţii europeni sunt focusaţi pe preţ. Cu excepţia a câtorva sute de mii de oameni care vor cumpăra noul iPhone, restul utilizatorilor se vor orienta către smartphone-uri accesibile pe care le vor păstra o perioada mai lungă de timp", a declarat Stephane Richard, CEO France Telecom.

Conform datelor IDC din noiembrie, sistemul de opearare Android a acaparat 75% din piaţă, în timp ce Apple are o cotă de 15%.

"Ne aflăm într-o perioadă în care consumatorii îşi schimbă comportamentul. Sunt din ce în ce mai puţini cei care îşi schimbăm telefonul imediat ce apare un nou model şi lansarea viitorului model iPhone va arăta acest lucru. În plus să ceri 600 de dolari pentru un telefon va face lucrurile şi mai dificile", afirmă Richard.

Majoritatea analiştilor sunt de părere că Apple trebuie să lanseze un smartphone mai accesibil. Un astfel de aparat ar creşte considerabil vânzările în Europa. În piaţă circulă de mai multă vreme zvonuri că americanii lucrează la un smartphone mai mare, mai gros, mai ieftin şi cu carcasă din plastic pe care îl vor lansa anul acesta. Apple nu comentează zvonurile!