Cele mai simple metode de descărcare a filmelor de pe YouTube se bazează pe modificarea anumitor litere în adresa URL. KickYouTube şi 3outube sunt cele mai simple şi eficiente servicii de acest gen.

Dacă vrei să ai aces la filmele tale preferate de pe YouTube offline şi cauţi cea mai simplă şi rapidă metodă de download, tot ce trebuie să faci este să schimbi litera „Y” din adresa de URL youtube.com cu cifra 3. 3outube îţi oferă linkuri de download în format video MP3 sau FLV. Asta e tot, pentru orice video de pe YouTube pe care vrei să îl downloadezi, dai click pe logo-ul YouTube în colţul de dreapta jos al clipului pentru a ajunge pe prima pagină, apoi schimbi y cu 3 în YouTube.

Un alt serviciu care funcţionează pe acelaşi sistem este KickYouTube, care descarcă fişierele în mai multe tipuri de formate, însă 3outube este, conform blobgerilor de la LifeHack, cu 75% mai eficient decât KickYouTube, tocmai pentru că este mai rudimentar. De exemplu, dacă vrei să descarci videoclipul piesei „Heaven Can Wait”, cu Charlotte Gainsbourg featuring Beck, de pe ultimul album al solistei, pentru a-l vedea în iPhone sau în orice alt format vrei, tastează kick înainte de youtube în adresa de URL, selectează formatul pe care îl doreşti şi, în aproximativ 2 secunde, ai filmuleţul. Atenţie însă, sistemul nu funcţionează dacă vrei să sari peste etape şi intri direct pe KickYoutube.com. Acolo vei găsi doar un film explicativ care îţi arată cum funcţionează sistemul.