Dorobanți-Beller este zona unde în prezent se tranzacționează cele mai scumpe apartamente. Aici, prețul minim pe metru pătrat util este de 1.552 de euro la patru camere, 1.574 de euro la două camere și la trei camere ajunge la 1.597 de euro. Prețuri de tranzacționare de peste 1.400 de euro pe metru pătrat util pentru imobilele vechi din București s-au înregistrat în primul trimestru al anului în cartierele Unirii, Aviației, Barbu Văcărescu-Parcul Circului și Decebal.

Comparativ cu prețurile medii din trimestrul I 2015 pentru imobilele vechi, apartamentele din zonele centrale, respectiv Nerva Traian și Calea Călărașilor, sunt cele care au consemnat cele mai mari creșteri ale prețurilor de tranzacționare, de până la 11%. Conform analizei realizate de consultanții HomeFinders, apartamentele vechi din zonele centrale, semicentrale și de Nord s-au tranzacționat în primele trei luni ale anului cu o medie a prețurilor minime de 85.904 euro pe unitate, cu 5,7% mai mare decât anul trecut.

Cel mai mare avans al prețurilor minime medii de tranzacționare l-au consemnat apartamentele vechi de două camere, unde prețul minim mediu de vânzare a crescut cu 9,43% și s-a situat în jurul valorii de 70.000 de euro. Spre deosebire de apartamentele de două camere, cele tricamerale au înregistrat o scădere a prețurilor de tranzacționare. Prețul minim mediu de vânzare a scăzut cu 1,47% și se situează în jurul valorii de 80.000 de euro. Apartamentele de patru camere au înregistrat creșteri de 3,74% ale prețurilor în trimestrul I 2016, de la 96.390 de euro la 100.000 de euro.
Și prețurile minime medii de tranzacționare ale apartamentelor noi au înregistrat o creștere considerabilă, de 7,40%. Astfel, prețul minim mediu de tranzacționare din zonele centrale, semicentrale și de Nord a crescut în ultimele 12 luni de la 1350 de euro la 1450 de euro, pe metru pătrat util.

În cazul unităților rezidențiale noi, cu excepția zonelor Moșilor, Cotroceni-Orhideea, Vitan Mall și Pipera, în toate zonele din centrul, semicentrul și nordul Bucureștiului s-au înregistrat creșteri ale prețurilor minime de tranzacționare, conform monitorizării derulate de echipa de consultanți specializati în reprezentarea cumpărătorilor. Zona Piața Victoriei a beneficiat de cea mai importantă creștere a prețurilor minime de tranzacționare, unde avansul prețurilor este de 14%. Astfel, prețurile minime au crescut de la 1.375 de euro la 1.570 de euro pe metru pătrat util.
„Piața Victoriei este una dintre cele mai solicitate zone rezidențiale din Capitală de către investitori. Terenurile pentru construcții și proiectele rezidențiale sunt limitate și este apreciată ca una dintre cele mai sigure zone din București”, afirmă Matei Maloș, managing partner HomeFinders.