Verbena înaltă

”Verbena înaltă este o plantă fantastică, cu tulpinile sale lungi și micile flori mov”, spune Jocelyn Kline, horticultor la Longwood Gardens.

Planta înflorește din vară până în toamnă, și va primi polenizatori pe tot parcursul sezonului de creștere. Tulpinile puternice se dezvoltă rapid iar pe ele se deschid florile albastre intense. Nu necesită multă îngrijire.

Isop gigant

Isopul gigant (Agastache)este o plantă perenă atractivă, care atinge aproximativ un metru înălțime și crește și în containere. Oferă senzația de floare sălbatică recipientului, iar polenizatorii o iubesc. Este foarte aromată și poate fi folosită ca plantă perenă în multe zone.

Această plantă impresionează atât prin numărul, cât și prin dimensiunea inflorescențelor cu țepi, făcând-o o parte extrem de valoroasă a oricărei compoziții.

Clopoțel purpuriu

Clopoțelul auriu (Heuchera) crește în grădină, fie în plină umbră, fie în plin soare.  Au flori flori lungi care se înalță prin frunziș și pot fi folosite în aranjamente florale și pentru a atrage polenizatorii. Pot fi veșnic verzi, astfel încât planta poate rezista în ghivece pe tot parcursul anului.

Intenz Celosia

Cu un model de creștere verticală și frunziș izbitor, Intens Celosia (Celosia spicata) este o plantă ușor de întreținut, care se mândrește cu flori lungi, țepoase, violete. „Dimensiunea completă, dar compactă, o face o opțiune excelentă pentru ghivece sau containere”, spune Rich Christakes, fondatorul Ship My Plants.

Buddleja davidii

Buddleja davidii este cunoscută sub alte nume comune, cum ar fi budelia, budleja, floarea fluturii și lilo de vară. Este utilizată pe scară largă în toate grădinile lumii pentru că este destul de rezistentă. Dacă sunteți în căutarea unui soi atrăgător, luați în considerare plantarea „Hot Raspberry”. „Acest soi de  Buddleja davidii este minunat”, spune Kline.

Silver Falls Dichondra

Cunoscută pentru faptul că are o creștere în cascadă, Silver Falls Dichondra (Dichondra argentea – „Silver Falls”) este o plantă cu întreținere redusă, care necesită udari și fertilizare destul de rare. Această plantă adaugă un contrast argintiu grădinii și peisajului, fiind ideală pentru recipiente și coșuri agățate.

Aster Magic Purple

Produce flori din abundență, într-o culoare violet, cu centrul galben strălucitor. Aspectul său o face o alegere excelentă pentru grădinărit în containere de toamnă. Planta trebuie tăiată cu câțiva cm în partea de sus, în lunile de vară, pentru a încuraja creșterea de toamnă.

Lysimachia ’Goldilocks’

Frunzele aurii strălucitoare cu flori galbene atractive definesc Lysimachia nummularia „Goldilocks”, care înflorește pe tot parcursul lunilor de vară. Această plantă este indestructibilă, fiind ușor de îngrijit. Înălțimea sa și modul de a se dezvolta o fac un candidat bun pentru containere.

Chiparosul pitic

Chiparoșii hinoki pitici (Chamaecyparis obtusa „Nana Gracilis”) sunt excelenți pentru ghivece. „Oferă un sentiment plăcut de structură, au frunze frumoase în formă de evantai, cu diferite nuanțe de verde de la centru până la margini și rămân compacți”, spune Kline. Cresc incredibil de lent, așa că le puteți păstra în recipiente mai mici, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Coleus

Coleus are un frunziș uimitor, care poate sta ca atare în containere sau poate adăuga o culoare vibrantă altor plante din aproiere. Există multe soiuri din care să alegeți, dar un cel mai popular este Burgundy Wedding Train Coleus (Solenostemon scutellarioides „Burgundy Wedding Train”), care are frunze mici lobate,  de culoare roșu cărămiziu, cu margini distinctive de verde lime.