Cu toate acestea, alegerea celei mai frumoase plaje necesită un efort financiar și mult timp.

Iată o listă cu cele mai frumoase plaje din lume, pe care ar trebui să le vizitați. Aceste plaje oferă nisip alb strălucitor, ape frumoase și împrejurimi pitorești, scrie Worldwildschooling.

Anse Source d’Argent, Seychelles

Anse Source d’Argent este una dintre cele mai emblematice plaje cu nisip alb din lume, din motive întemeiate. Această plajă mică din La Digue oferă un amestec uimitor de nisip alb curat, ape turcoaz, palmieri înalți și stânci de granit.

Recifele de corali din apropiere oferă oportunități generoase de snorkeling.

Plaja Boulder, Africa de Sud

Boulder’s Beach este una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip alb din lume. Situată în Simon’s Town în Africa de Sud, Boulder’s Beach are o plajă lungă, cu nisip alb, dar este cunoscută mai ales pentru populația sa de pinguini.

Adăpost al unei specii de pinguin numită ”pinguinul african,” Boulder’s Beach oferă turiștilor ocazia de a înota în mare în timp ce pinguinii se plimbă de-a lungul plajei.

Clearwater Beach, Statele Unite ale Americii

Deseori clasată drept una dintre cele mai bune plaje din SUA, Clearwater Beach oferă o plajă impresionantă de 4 kilometri, cu nisip alb, fiind perfectă pentru o vacanță. Plaja este mărginită de stațiuni și facilități, așa că vă puteți petrece aproape tot timpul acolo.

Când nu vă plimbați pe plajă sau nu vă bucurați de o bere rece la unul dintre barurile de pe aceasta, puteți participa la sporturi nautice. La Clearwater Beach sunt disponibile și activități precum jet-ski, paddleboarding și parasailing.

Plaja Diani, Kenya

Plaja Diani este o bijuterie ascunsă. În ciuda faptului că oferă o întindere impresionantă de plajă cu nisip alb, ape turcoaz uluitoare și palmieri, această plajă nu este la fel de faimoasă ca altele.

Oceanul Indian oferă ape mai calde decât alte destinații de plajă. La Diani Beach, vă puteți relaxa la soare, puteți înota și puteți participa la sporturi acvatice, cum ar fi pescuitul, plimbările cu barca și kitesurfing-ul.

Plaja Grace Bay, Insulele Turks și Caicos

Două lucruri care fac din Grace Bay o locație de vis sunt plaja lungă, cu nisip alb, și apele turcoaz limpezi. Înconjurați de palmieri înalți și stațiuni de lux, turiștii călătoresc la Grace Bay Beach pentru a scăpa de agitația vieții de zi cu zi.

Grace Bay Beach găzduiește diverse vietăți marine, așa că o excursie de snorkeling sau scuba diving ar putea fi potrivită.

Într-o astfel de excursie, puteți observa delfini, broaște țestoase și rechini de recif. Sporturile de apă, precum paddleboarding și caiacul, sunt foarte populare pe plaja Grace Bay.

Johnny Cay, Columbia

Johnny Cay este o mică insulă, în formă de cal de mare, din Marea Caraibelor, aparținând Departamentului columbian al Arhipelagului San Andrés.

Această mică porțiune de paradis este renumită pentru arborii de cocos falnici, recifele de corali, apele albastre adânci și plajele cu nisip alb.

Pe Johnny Cay, vă puteți aștepta să vă petreceți ziua înotând și ascultând muzică reggae. Din păcate, turiștii nu pot rămâne pe Johnny Cay și puteți ajunge pe insulă doar cu barca.

Plaja Matira, Bora Bora

Bora Bora din Polinezia Franceză este simbolul călătoriilor de lux.

Faimoasă pentru vârfurile muntoase, plajele mărginite de palmieri, bungalourile aflate deasupra apei și apele cristaline, nu există un loc mai bun de vizitat dacă plănuiești o vacanță de lux. Una dintre cele mai bune plaje din Bora Bora este plaja Matira.

Plaja Matira este o plajă publică de 1,6 kilometri, cu nisip perfect alb și apă limpede. Cu puține facilități, baruri și restaurante, este locul perfect pentru a vă relaxa.

Plaja Tulum, Mexic

Situată pe coasta de est a Peninsulei Yucatan din Mexic, plaja Tulum a fost multă vreme o destinație populară de vacanță. Mărginită de stațiuni de lux și o mulțime de localuri, această plajă are cel mai uimitor nisip alb, fin, ape turcoaz și apusuri de soare perfecte.

Pe lângă frumusețea naturală și gama de hoteluri de lux, plaja este populară datorită culturii sale unice și semnificației istorice. Zona din jurul plajei a fost puternic influențată de indigenii mayași, care trăiesc în regiune de mii de ani. Ruinele Tulum au vedere spre plajă, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra culturii Maya.