Lacul Como, escapada italiană perfectă

De la grădini luxuriante care-ți taie respirația, până la munții din jur, acest itinerariu pe Lacul Como vă va transporta într-o altă lume. Astăzi vom explora unele dintre cele mai bune orașe din jurul Lacului Como, atracțiile și experiențele lor incredibile, conform Luxurycolumnist.

O vizită la Lacul Como, din nordul Italiei, este o necesitate absolută pentru oricine caută o vacanță uluitoare. Amplasat la baza Alpilor maiestuoși din Lombardia, înconjurat de vârfuri înzăpezite și drumuri muntoase întortocheate, Lacul Como este locul perfect pentru a te deconecta de la viața de zi cu zi.

Adorat de celebrități precum George Clooney, Lacul Como este renumit pentru orașele superbe, frumusețea naturală și terasele restaurantelor cu vederi uimitoare. Lacul în formă de Y invers este al treilea ca mărime din Italia, după Lacul Garda și Lacul Maggiore.

Mai jos, puteți citi mai multe despre fiecare oraș pe care îl puteți vizita pentru o experiență de neuitat!

1. Bellagio

Bellagio este unul dintre cele mai uimitoare orașe de pe malul renumitului Lac Como. Orașul are vile luxoase, înconjurate de vederi superbe pe malul lacului, restaurante de top și grădini botanice.

Acordați-vă timp pentru a explora străzile pietruite și savurați un pahar de vin în timp ce admirați frumusețea uluitoare a Lacului Como. Vila Melzi este un punct de atracție al orașului, cu grădini în stil englezesc, arbuști ornamentali, grădini cu legume rare și arbori de citrice.

2. Varenna

Varenna este un oraș italian prin excelență, situat pe malul Lacului Como. De la priveliștile de la malul apei, până la arhitectura plină de culoare și grădinile luxuriante, acest oraș fermecător ar trebui inclus în orice itinerariu.

Villa Monastero este una dintre numeroasele vile din Varenna care oferă priveliști de neegalat. Vila Cipressi este o altă capodoperă arhitecturală, care merită explorată – nu veți fi dezamăgiți de grădinile pitorești și de atmosfera liniștită. Nu ratați Castello di Vezio, un castel medieval încântător!

3. Lecco

Situat pe malul vestic al minunatului Lac Como, Lecco este un oraș vibrant și merită pus în topul listei. Unul dintre locurile care trebuie explorate în Lecco este minunata promenadă de pe malul lacului – perfectă pentru plimbări romantice sau pur și simplu pentru relaxare.

Clopotnița de la Basilica di San Nicolò are vederi panoramice superbe, dacă poți face față celor 400 de trepte.

4. Tremezzo

Tremezzo este un oraș pitoresc, care oferă vederi incredibile asupra Alpilor. Villa del Balbianello este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat, cu grădini ornamentale care au apărut în filme celebre ca „Star Wars: Episode II Attack of the Clones”.

Villa Carlotta este o atracție turistică grație grădinilor sale și muzeului spectaculos. Tremezzo se prezintă drept unul dintre cele mai curate orașe de pe lacul Como și ar trebui vizitat.

5. Menaggio

Menaggio este un orășel pitoresc de pe malul vestic al Lacului Como, care va încânta orice călător. Veți fi fermecat de străzile sale pietruite, înguste, și de multitudinea de restaurante și cafenele ciudate. Există câteva biserici frumoase, cum ar fi San Carlo și San Stefano.

Menaggio este situat ideal pentru excursii cu barca la Lacul Lugano din Elveția. Cu atât de multe lucruri de oferit, Menaggio este o destinație absolut obligatorie în orice tur al Lacului Como.

6. Como

Como este un oraș situat la capătul sudic al Lacului Como. Este plin de alei romantice, magazine interesante și restaurante. Unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului este Catedrala Como, care datează din anul 1396. Villa Olmo oferă priveliști de neuitat asupra lacului.

Indiferent dacă doriți să vă relaxați pe malul lacului sau să explorați farmecul istoric al orașului, această destinație superbă își merită renumele de unul dintre cele mai atractive orașe de pe Lacul Como.

7. Mandello del Lario

Paradis idilic pentru turişti şi localnici deopotrivă, Mandello del Lario este un oraş fermecător situat pe Lacul Como. Un punct de atracție deosebit este Muzeul Moto Guzzi.

8. Cernobbio

Cernobbio este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe mai mici. Dacă faceți o plimbare pe aleile sale pietruite idilice, veți descoperi multe vile opulente plus un debarcader Art Nouveau. Iubitorii de artă și istorie vor fi încântați de Villa d’Este. Nu trebuie confundat cu emblematica Villa d’Este din Tivoli, de lângă Roma.