Cel mai scump glob pentru decorarea bradului de Crăciun are un preţ de 92.000 de euro şi a fost realizat de Hallmark Jewelers. Potrivit World Records Academy, globul este o adevărată bijuterie şi este decorat cu aur, diamante şi rubine.

Globul creat de Hallmark Jewelers a fost sculptat în aur alb de 18 carate şi este încrustat cu 1.578 de diamante pe toată suprafaţa sa. De asemenea, acesta este înconjurat de două inele roşii create din 188 de rubine.0-42299-2.jpg

Bijuteria este prezentată într-o cutie de lemn lucrată manual, fiind plasată într-un cub de sticlă rezistent, cu rame de oţel. Pe lângă faptul că este foarte valoroasă, cutia este prevăzută şi cu un sistem de alarmă care declanşează un zgomot asurzitor dacă este spartă. Mai mult chiar, magazinul în care va fi prezent globul se va „inunda” cu fum dacă se va încerca jefuirea „bijuteriei”.

Cel mai scump ornament de Crăciun a fost realizat în decurs de un an. Doar pentru încrustarea diamantelor au fost necesare 130 de ore de muncă.

Globul a fost conceput de Mark Hussy, proprietar al afacerii Hallmark Jewelers, care declară că acesta este cel mai valoros ornament creat vreodată.