Proprietățile uimitoare și aroma unică a turmericului au fost, de asemenea, apreciate de oameni, secole la rând. Acest condiment de un galben intens este folosit în mod obișnuit în medicina chineză, indiană și ayurvedică, potrivit Fitwirr.

Aceste două ingrediente au fost folosite de mii de ani pentru proprietățile lor medicinale. În ultimii ani au început să câștige teren pe bună dreptate. Atât turmericul, cât și mierea sunt variante ieftine, care ajută la vindecarea a numeroase afecțiuni –  de la o banală răceală, până la tăieturi și răni. Explicația este simplă: și mierea și turmericul conțin compuși puternici antioxidanți și anti-inflamatori.

Proprietăți antioxidante și antibiotice

Practic, turmericul (Curcuma longa) este doar una din numeroasele specii de curcuma. Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic, îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.

Și turmericul și mierea au proprietăți medicinale deosebite datorită compușilor antioxidanți și antibiotici.

Pentru turmeric, aceasta este curcumina, un curcuminoid care ajută la blocarea inflamației și la protejarea împotriva radicalilor liberi.

Curcumina are proprietăți anti-inflamatorii, mierea acționează ca un antibiotic puternic

Curcumina are atât proprietăți anti-inflamatorii, cât și antioxidante, în timp ce mierea acționează ca un antibiotic puternic. Combinația dintre ambele ingrediente poate fi mai eficientă decât multe medicamente.

În prezent, există peste 10.000 de articole publicate care dovedesc beneficiile turmericului.

Turmericul poate întări organismul

Datorită calităților sale anti-inflamatoare, turmericul poate întări organismul în lupta împotriva unor afecțiuni respiratorii. De asemenea, tot mai multe rețete naturiste recomandă consumarea turmericului împreună cu mierea, ca un antibiotic extrem de eficient.

Beneficiile mierii sunt cunoscute de mii de ani

Mierea este cunoscută de mii de ani pentru beneficiile sale atunci când vine vorba de combaterea infecțiilor, dar poate face mai mult decât atât. Mierea a fost folosită pentru a ajuta la tratarea sau la reducerea simptomelor alergice și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii,  echilibrează zahărul din sânge și combate alte afecțiuni.

Mierea are numeroase proprietăți antibiotice puternice, de aceea poate fi folosită pe piele sau în alimente. Mierea ajută la tratarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. Studiile au descoperit că este benefică în tratarea rănilor chirurgicale infectate.

Cum se face un antibiotic din mire și turmeric

Iată cum se poate prepara un astfel de antibiotic natural pe bază de turmeric și miere. Nu e nevoie decât de o lingură de turmeric și 100 de grame de miere.

Într-un vas de sticlă, amestecați ingredientele cât mai bine. Dacă aveți gripă sau o infecție bacteriană, luați o lingură la fiecare oră din acest amestec. Nu-l înghițiți imediat, ci lasăți-l să se topească bine în gură! A doua zi, luați aceeași cantitate, dar la două ore. Repetați procedura în a treia zi, luând doar o lingură de trei ori pe zi.

De asemenea, puteți adăuga amestecul de miere și turmeric în ceai sau lapte.