Compania NTT Docomo are în vedere să propună această aplicaţie gratuită pe smartfone-uri şi pe tabletele informatice ce vor fi comercializate începând cu data de 1 noiembrie şi pe care va fi instalat sistemul de operare Android al grupului american Google.

Cu ajutorul acestui serviciu, un japonez va putea să vorbească în limba sa natală, iar ceea ce spune va fi tradus automat pentru interlocutorul său într-una din limbile engleză, chineză sau coreeană, vorbele acestuia din urmă fiind de asemenea traduse în acelaşi mod. Urmează ca serviciul să fie disponibil şi pentru limbile franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, indoneziană şi thailandeză.

Purtătorul de cuvânt al operatorului japonez a precizat că timpul de răspuns între afirmaţiile unuia dintre interlocutori şi realizarea efectivă a traducerii va fi mai mic de o secundă, dar admite că serviciul nu oferă încă o traducere perfectă. De asemenea, utilizatorul unui telefon mobil inteligent sau al unei tablete informatice poate să apeleze şi către o linie fixă clasică, beneficiind şi în acest caz de serviciul de traducere bidirecţional. În plus, aplicaţia poate furniza şi o traducere în scris.
Sursa: Agerpres