Mobile World Congress, târgul de telefonie mobilă de la Barcelona, se desfășoară anul acesta într-o nouă locație mai mare și mai spațioasă, unde companii precum Samsung, Nokia sau LG își pot expune cele mai noi terminale. Noua locație are o suprafaţă totală de 94.000 de metri pătraţi.
Încă de la prima oră a dimineții, coada pentru înregistrarea la eveniment se întindea pe câteva sute de metri. Odată ce intri în Fira Gran Via, noul centru expozițional unde se va desfășura de acum înainte evenimentul, rămâi surprins de standurile uriașe ale sud-coreenilor de la Samsung, LG și ale chinezilor de la Huawei și ZTE. De la MWC 2013 nu lipsesc nici finlandezii de la Nokia, americanii de la Motorola și Intel sau japonezii de la Sony și NEC.
La standurile companiilor de mai sus este cea mai mare îmbulzeală, iar produsele prezentate de aceștia atrag cele mai multe priviri. Samsung are mai multe mese unde sunt expuse zeci de tablete Galaxy Note 8.0, Nokia a venit cu patru noi terminale Nokia Lumia 720, Nokia Lumia 520, Nokia 310 si Nokia 105, iar  LG face senzație cu Optimus L7 și Optimus F5. Asiaticii de la Huawei au lansat Ascend P2, considerat cel “cel mai rapid  smartphone din lume”, graţie unui procesor Quad-core la 1,5 GHz. Conaționalii de la ZTE au venit cu Grand S LTE și Grand Memo.
Rămăi pe Capital.ro pentru a afla cum arată și ce pot face cele mai noi smartphone-uri lansate în Barcelona.